Hírek

2014.09.23. 06:32

Kidőlt egy magtár oldala Dunaújváros mellett

Az épület oldalfalából egy közel 30 méter hosszúságú rész dőlt ki hétfőn, az itt tárolt 1800 tonna árpa jelentős része kiszóródott.

A segélykérő hívás szeptember 22-én érkezett, a délutáni órákban. A bejelentés tartalma szerint Dunaújváros környékén, az M6-os autópálya és a 6-os út között, egy mezőgazdasággal foglalkozó gazdasági társaság telephelyén lévő terménytároló oldala kidőlt, a törmelék pedig megsértett egy földgáz szerelvényt is.

Fotó: Ormándy Zoltán tűzoltó százados (Fejér KMSZ)

A műveletirányítás a megyei igazgatóságról a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatnak és a mobil labornak, valamint a dunaújvárosi hivatásos tűzoltóknak adott riasztást. A tűzoltók kiérkezésekor a közműszolgáltató munkatársai már a helyszínen voltak, gázszivárgás nem volt. A magtároló 600 négyzetméteres épületének 60 méteres oldalfalból 30 méter hosszúságú rész kidőlt. Az épületben tárolt 1800 tonna árpa jelentős része kiszóródott. Az omlás következtében személyi sérülés nem történt.

Fotó: Ormándy Zoltán tűzoltó százados (Fejér KMSZ)

A további felderítés során kiderült, hogy a terményt rovarölő szerrel kezelték, amely az esemény következtében kialakult helyzetben nem jelent veszélyt a környezetére, azonban vízzel érintkezve hőfejlődéssel és gázosodással járó reakció kezdődik. Annak érdekében, hogy az esetleges esőzés ne okozzon további veszélyhelyzetet a dunaújvárosi tűzoltók fóliával betakarták a kiszóródott árpát, a katasztrófavédelmi mobil labor pedig méréseket végzett, amely során egészségre ártalmas körülményeket nem tapasztaltak. A további kárelhárítási munkálatokat a gazdasági társaság végzi el, együttműködve a rovarirtást végző céggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!