Hírek

2015.11.03. 17:42

Szakmai rangsor – műszaki informatikai ismeretek terén élmezőnyben a Bánki

Dunaújváros - További fejlesztésekre készül a Bánki középiskola, amely előkelő helyen végzett egy képzési rangsorban.

Szabó Szabolcs

– A Bánki középiskola több mint húsz éve indította el AutoCad informatikai versenyét, amely azóta hivatalosan is országos szakmai seregszemlévé – CAD-CAM informatikus OSZTV és AutoCAD verseny – fejlődött, amelyet az e területen működő cégek és felsőoktatási intézmények is figyelemmel kísérnek. Az országos döntőnek minden év tavaszán iskolánk ad helyet – fogalmazott megkeresésünkre Gyöngyössy Csaba, a szakközépiskola igazgatója, aki kiemelte, hogy tapasztalt, jó pedagógusoktól sajátíthatják el a szükséges tudást a diákok.

Tanóra a Bánkiban – az iskola ad otthont az egyik legrangosabb informatikai versenynek. Fotó: Zsedrovits Enikő

– Mindig is próbáltunk lépést tartani a folyamatosan fejlődő informatikai elvárásokkal, építettük, bővítettük a minőségi munkához szükséges gép- és eszközparkunkat. Az utóbbi években sajnos ez a folyamat megtorpant, ám a Dunaújvárosi Főiskolával kötött együttműködésünknek köszönhetően e téren is előre lépés várható, sőt, már az is nagyban segíti munkánkat, hogy rákapcsolódhattunk a főiskola hálózatára – mondta el az intézmény vezetője, aki a műszaki informatikai képzés jövőjéről is beszélt:

– Ezen a képzési piacon eddig is nagyon kiélezett verseny volt a képző intézmények között, véleményem szerint a következőkben sem lesz másként. Az informatika pedig nyomul előre a gépészet terén is, egyre kevesebb az olyan berendezés, műszer, amelyet informatikai ismeretek nélkül működtetni lehet. Ami a továbbtanulást és a munkavállalást illeti, mi úgy tapasztaljuk, keresettek a Bánkiban végzett diákok, és a munkaerő-piaci adatok is azt bizonyítják, hogy ilyen típusú szaktudással el lehet majd a helyezkedni a jövőben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!