Hírek

2014.09.01. 17:00

Rendőrök, városőrök, polgárőrök segítik a közlekedést az iskolák előtt

Dunaújváros - Szeptemberben az általános iskolák környékén negyven fő segíti a biztonságos közlekedést.

Szabó Szabolcs

A Dózsa iskola előtt található kereszteződésben is polgárőrök és rendőrök irányították a forgalmat

Az utóbbi évek szeptemberi tanévkezdéséhez hasonlóan az első oktatási napon, tegnap reggel rendőrök, polgárőrök, városőrök és közterület felügyelők segítették a forgalmat az oktatási intézmények előtt.

- A két és fél hónapos nyári szünet után a szülőknek, a diákoknak és a város útjain közlekedőknek is újból meg kell szokniuk a zsúfoltabb reggeli közlekedést az iskolák környékén. Ebben próbál segíteni a rendőrség. A városőrökkel kiegészülve a város általános iskolái előtt negyven fő dolgozik azon szeptember hónapban, hogy minden diák biztonságban beérjen az iskolába. Az utóbbi évek tapasztalatai azt bizonyítják, hogy szükség van erre a kiemelt figyelemre. Örömmel mondhatom, hogy a tavalyi tanévbe iskolaidőben az intézmények közvetlen közelébe nem történt baleset. Emellett természetesen folytatódnak a rendőrség iskolai bűn- és baleset-megelőzési programjai: az iskola rendőre program, a D.A.D.A. program, az Ellen-szer program, valamint a tavaly indult iskolai bűnmegelőzési hálózat - fogalmazott lapunknak Németh Miklós rendőrszázados a Dózsa iskola előtt tartott tájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!