Hírek

2014.09.02. 20:33

Pincetűz volt egy tízemeletesben Dunaújvárosban

Tűz ütött ki egy tízemeletes lakóépület egyik, körülbelül húsz négyzetméter alapterületű pincehelyiségében kedd este a dunaújvárosi Mátyás király úton.

Késő este érkezett a segélykérő hívás, hogy Dunaújvárosban, a Mátyás király út egyik tízemeletes lakóházának pincéjében tűz van, a lépcsőház pedig füsttel telítődött szeptember 2-án.

Az esethez a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók kaptak riasztást. A felderítés során kiderült, hogy a pince zárt előterében körülbelül tíz négyzetméteres területen bútorok égtek. A beavatkozás érdekében a helyiséget lezáró vasajtót a tűzoltók nyitották ki és egy vízsugárral megfékezték a lángokat. A tűzoltással párhuzamosan két lépcsőházból ötven lakónak kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát a füst miatt. Közülük tizenkettőt a tűzoltók és a rendőrök kísértek ki. A tűz következtében károsodott az épület villamos- és vízhálózata is. A mentők egy lakót megvizsgáltak a helyszínen, kórházba szállítása nem volt indokolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!