Hírek

2013.05.03. 13:34

Kihasználni a tehetséget - diákokat, szülőket segítenek

Dunaújváros - A diákokat meg kell tanítani arra hogy a tehetség érték, amelyet ki kell használni. Erre nevelik a Dózsa pedagógusai a szülőkkel közösen a tanulóikat.

Körmendi Erzsébet

A Tehetséghidak elnevezésű programot tavasszal indította  a Dózsa György Általános Iskola pedagógusok, szülők és diákok részvételével. A program előzményeként  az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesületének kihelyezett tehetségpontjaként működik az intézmény: szakkörrel segítik azokat a tanulókat, akikben a tehetség megmutatkozik, ám valami miatt nem nagyon motiváltak a tanulásra.

A Tehetséghidak elnevezésű programban gyerekeknek, szülőknek is segítenek az iskolában (Fotó: Dózsa iskola)

-  A mostani programsorozatunkban három kiemelt tevékenységet valósítunk meg  -tájékoztatta a DH-t Tóth Györgyné igazgató.

Filmklubot szerveztek márciusban, és olyan tehetséggel kapcsolatos filmeket vetítettek, mint például a Ron Clark életéről szóló Diadal címűt, amely árnyalja a tanulók tehetségről kialakított képét. Pozitív példájukkal ösztönzik a tanulókat arra, hogy tudatosítsák saját erősségeiket és gondolkozzanak el azon, hogy ezekkel miként tudnák fejleszteni gyenge oldalukat. A diákok, szülők, tanárok és a szakértő közösen megnézték a filmeket, és utána gondolatébresztőként megbeszélték a tanulságokat.

A filmklubban tehetséggel kapcsolatos filmeket vetítettek (Fotó: Dózsa iskola)

A filmélményt  követte április 24-én egy szintén kellemes délutáni beszélgetés szülők, diákok, pedagógusok között.  A sikeres szülői életpályákat bemutató foglalkozás célja a pozitív példák megmutatása volt  a tanulóknak.

- A szülők elhivatottságának bemutatásával próbáljuk ösztönözni őket tehetségük fejlesztésére, motivációjuk megerősítésére. Az  elsősorban hetedik-nyolcadik osztályos diákoknak szervezett foglalkozás további célja a tanulók pályaorientáció-segítése volt. Egy nagyon jól sikerült délutánt tudhatunk magunk mögött - folytatta Tóth Györgyné.

Az iskola tehetségsegítő szakkört szervez a szülőknek. Ezek a foglalkozások rávezetik őket arra, hogy jobban motiválják,  biztassák a gyerekeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!