Hírek

2016.06.01. 19:04

Kihirdették a teátrumi rajzpályázat nyerteseit

Dunaújváros - Kiállításmegnyitóval egybekötött díjátadót tartottak szerda délután a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában. Diákok rajzoltak a színházról.

Balla Tibor

A Bartók még a színházi évad elején hirdette meg „Az én színházam" elnevezéssel rajzpályázatát diákok számára, ugyanis szerettek volna visszajelzést kapni, hogy milyen élményekkel távoznak a gyerekek a nézőtérről - mondta megnyitóbeszédében dr. Borsós Beáta, az intézmény igazgatója, miután a megnyitó közönsége elképedt a Széchenyi István Gimnázium Kistulipán leánykoszorújának csodás énekteljesítményén.

Az ötlet életképesnek bizonyult, a felhívásra 114 alkotás érkezett, egészen tág életkori sajátosságok mellett. A legfiatalabb pályázó, a Dunavecsei Petőfi Sándor Általános Iskola tanulója, Toporáni Gergő volt, aki mindössze hat esztendős. Pályamunkákat adtak be a Rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola, valamint a dunaújvárosi általános iskolák közül a Dózsa, az Arany, a Petőfi, és a középiskolák közül a Rudas, a Széchenyi, a Lorántffy diákjai.

Az alsós kategória győztese Rácz Lia (Dózsa), a felsős kategóriát Rácz Noémi Izabella (Széchenyi), a középiskolás kategóriát pedig Hajdú Petra (Széchenyi) nyerte. A közönségdíjat 180 lájkkal Szabó Zsófia (Arany) szerezte meg. A zsűri különdíja Rácz Noémi Izabellát illeti meg. A díjak színházbérlettel, jegyekkel és könyvjutalommal járnak. A kiállítás egy hétig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!