Hírek

2014.03.25. 20:05

Schiffer András szerint meghaladják eddigi eredményüket

Dunaújváros - Kampánylátogatása alkalmával készítettünk interjút Schiffer Andrással, a Lehet Más a Politika elnökével.

Pekarek János

– Hány helyen állított jelöltet az országban a Lehet Más a Politika?
– Mind a százhatvan egyéni választókerületben állítottunk jelöltet. Erősebbek vagyunk, mint négy éve!
– Mi a kampányuk központi gondolata?
– Programunkat, a Megújuló Magyarország programját igyekszünk bemutatni a választópolgároknak. Azt, hogy hogyan lehetne új irányt szabni Magyarországnak. Szerintünk ugyanis az elmúlt huszonöt év politikái zsákutcába vitték az országot. Az egymást követő kormányok működése nyomán korrupcióban fuldoklik a hazánk. A Lehet Más a Politika az egyetlen megbízható párt! Mi még a politikai kockázatot is vállaljuk azért, hogy megszüntethessük a korrupciót!
– Milyen politikai kockázatot vállalnak?
– Például azt, ami abban rejlett, hogy két éve megkísértettek minket: csatlakozzunk az álbaloldali összefogáshoz! Mi azonban világossá tettük, hogy sem a Fidesszel, sem az álbaloldallal nem működünk együtt. Mi megőrizzük a függetlenségünket!
– Korrupcióban fuldoklik az ország. Hogyan lehetne kimenteni belőle?
– A Lehet Más a Politika az egyetlen párt, amelynek van korrupcióellenes programja. Nem elszámoltatással kell fenyegetőzni, hanem garanciákat kell nyújtanunk a korrupció ellen, bárki is áll egy minisztérium vagy egy város élén: sehogy se lehessen kijátszani a törvényeket!
– Milyen módszerekkel lehet ezt elérni?
– Leginkább azzal, hogy átláthatóvá teszünk minden egyes közbeszerzési, vagy földbérleti, vagy koncessziós pályázatot: az eredményhirdetés után azonnal és teljes egészében meg lehessen ismerni minden pályázati anyagot, bármely érdeklődő állampolgárnak, teljesen jogszerűen!
– Ez elegendő lesz?
– Természetesen az offshore lovagoktól is meg akarjuk szabadítani az országot. A jelek szerint ebben senki más nem érdekelt, csak az LMP és a választópolgárok.
– Mire számít az április 6-i választáson?
– Arra, hogy ezen a választáson meg tudjuk haladni a 2010-ben elért parlamenti eredményünket. Képviselői helyekben most nincs értelme számolni, hiszen az új törvények értelmében kisebb lesz az országgyűlés, mint az előzőek voltak, de úgy vélem, hogy a négy évvel ezelőtti 7,5 százalékos eredményünknél többet szerzünk most.
– Lehet koalíciós partner az LMP-ből?
– Ez fel sem merült! Az LMP világossá tette mindenki számára, hogy kisebbik koalíciós partnerként nem fogja segíteni sem a Fidesz, sem az álbaloldal kormányra jutását és további kormányzását sem.
– Mi a céljuk tehát, ha az LMP bejut majd az új országgyűlésbe?
– Célunk az, hogy hiteles ellenzéke legyünk a kormánynak, hogy a Lehet Más a Politika 2018-ban esélyes kihívója lehessen a nemzeti cinizmus rendszerének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!