Hírek

2016.05.19. 19:10

Kikerültek az új táblák - 10 közterületet érint a változás

Dunaújváros - A változásban érintett közterületekre a napokban kerültek ki az új utcanévtáblák.

Szabó Szabolcs

Párhuzamos valóság... A Kisdobos út elnevezés (is) még a ház homlokzatán, ám az érvényes a Kodály Zoltán utca megnevezés

Mint arról már több ízben is olvashattak lapunkban, a hatályos jogszabályok értelmében ugyanis közterület nem viselheti olyan személyek nevét, aki a 20. században önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vettek, illetve, olyan kifejezést, szervezet nevét használja, amely közvetlenül erre utal. A Dunaújvárosban érintett tíz közterületen a napokban helyezték el az új táblákat a DVG Zrt. szakemberei. Így változtak tehát az elnevezések: Úttörő és Kisdobos utca a továbbiakban Kodály Zoltán utca, a Gorkij utca helyett Széchenyi István utca, Károlyi Mihály helyett a továbbiakban Krúdy Gyula sor, Zalka Máté a továbbiakban Gábor Dénes utca, Majakovszkij helyett Gyárkapu út, Marx Károly a továbbiakban Zacher János tér. Rózsa Ferenc helyett Rózsa udvar, Ságvári Endre a továbbiakban Bóna István utca, a Tanács utca a továbbiakban Erkel kert. Egy korábbi közgyűlési határozat értelmében az utcanévváltozással érintett városlakók számára ingyenesen készítették el az új lakcímkártyákat. A Zalka Máté utcai tagóvoda javaslata alapján - a közgyűlés jóváhagyásával - Eszterlánc Tagóvoda néven folytatja a nevelői munkát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!