Hírek

2015.06.12. 17:55

Kilenc oktató-nevelő vette át a közgyűlés által alapított díjat

Dunaújváros - A Pedagógus Életpályáért Emlékérem nyugállományba vonuló pedagógusnak adományozható, aki az oktat nevelő munkában legalább 30 évet kiemelkedően tevékenykedett. Kilencen vehették át a díjat.

Körmendi Erzsébet

Mericz Krisztina Zsuzsanna 1975-ben szerzett tanítói diplomát. Az elmúlt 40 év alatt három iskolában dolgozott, 20 évet a Dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskolában, 6 évet a Barátság Általános Iskolában és 14 éve dolgozik a Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskolában. Minden közösségnek, így a Móricznak is meghatározó tagja lett. Hatalmas szakmai tudással, kifogyhatatlan tudásvággyal éli a tanítók mindennapi életét. Számtalan kisgyermeket tanított az írás és a matematika tudományára. A gyermekek nevelésében, fejlesztésében kiemelkedő eredményei vannak.

Szalai Istvánné gyermekkora óta óvónő szeretett volna lenni. 1975-ben képesítés nélküli óvónőként kezdett el dolgozni a 16. számú Napköziotthonos Óvodában, jelenleg 17. számú óvoda pedagógusa. Mindig fontosnak tartotta a folyamatos szakmai megújulást, az új módszerek elsajátítását, a tanultak gyakorlati alkalmazását. Az Ayres tanfolyamon elsajátítottakat, a hiperaktív gyermekek fejlesztését szolgáló terápiás módszereket a napi munkába építve sikeresen alkalmazta. Nevelőmunkájában nagy hangsúlyt kapott az egészséges életmód, az egészségmegőrzés szokásainak kialakítása.

Pedagógus Életpályáért Emlékérmet vehettek át: Nagy Lajosné, Ritterné Marth Edit, Dömötörné Gráczer Erika, Szalai Istvánné, Oláh Csaba, Vinczepálné Török Katalin, Mericz Krisztina Zsuzsanna, Lőwy Vera és Hartungné Hajnal Klára. Fotó: Zsedrovits Enikő

Vinczepálné Török Katalin 1973-ban, mint képesítés nélküli óvodapedagógus kezdte meg munkáját Dunaújvárosban, jelenleg a római városrészi tagóvoda vezetője. A város óvodapedagógiájában innovatív szerepet vállalt az óvodások vízhez szoktató programjának beindításával. Szellemi anyja volt a „Föld Napja" rendezvénysorozat városi szintű elindításának. Kimagasló az érdeme az integrált óvodai csoport működésének előkészítésében, megvalósításában.

Lőwy Vera tanítónő pedagógiai pályafutását a kulcsi általános iskolában, majd Előszálláson, a nevelőotthon később az iváncsai általános iskolában dolgozott napközis nevelőként. Ez a pár év bizonyította számára, hogy ez az ő hivatása. Így végleg elkötelezte magát, tanító lett. A Gárdonyiban kezdett tanítani. Majd gyógypedagógus lett. Ez volt az a terület, ahol igazán kiteljesedett. Az ő nevéhez fűződik a ma is működő SNI tanulók megyei levelezős matematika versenyének elindítása. Minden tevékenységét áthatja a fogyatékos gyerekek iránt érzett elkötelezettség.

Hartungné Hajnal Klára napközis tanárként kezdte a szakmát az Aranyban 1989-ben. Szakmai tudását folyamatosan csiszolta különböző továbbképzéseken, ahol a legújabb oktatási módszereket ismerte meg. Akár hátrányos helyzetű tanulókat, akár tehetséges tanulókat oktatott, mindig lelkiismeretesen, szeretettel és nagy szakértelemmel tette. Hartungné Hajnal Klára sokoldalú tanítónő, termékeny és eredményekben gazdag negyven évet töltött el a pedagóguspályán.

Dömötörné Gráczer Erika 1982 óta dolgozik a Dózsa György Általános Iskolában.Tanóráit a szakmai-pedagógiai hozzáértés, következetesség és folyamatos megújulás jellemezte. Kimagaslóan jó szervezőképességének és agilitásának köszönhetően a Dózsában számtalan programot bonyolított le az iskola és a város diákjai örömére.

Nagy Lajosné 1981 óta tagja Szilágyi iskola közösségének. Kezdettől fogva osztályfőnökként fáradhatatlan munkával irányította a rábízott tanulók sorsát, akiket mindig partnerként tekintett. Szakmai munkájára jellemző a nyitottság, a tolerancia, a jó szervezőkészség és a folyamatos tenni akarás. 2011 óta a Szilágyi tagintézmény vezetője. Segítőkész vezető, aki ösztönzi, támogatja kollégáit.

Ritterné Marth Edit 1990-ben került a Hildbe. 1998-tól napjainkig nagy odaadással vezette a műszaki munkaközösséget. Szakmai affinitása, embersége elengedhetetlen volt a szakközépiskolai képzés beindításához, felfuttatásához, illetve az erre épülő technikusképzés feltételeinek a megteremtéséhez. Számtalan régi tanítványával napi kapcsolatot ápol.

Oláh Csaba 1984-ben kezdett a Hild elődjében. Kiváló szakemberként nagyra tartják a kollégái. Műszaki igazgató-helyettesként többször is szükség volt szakmai tudására. Szinte minden műszaki jellegű tantárgyat tanított és a tehetséggondozást is szívügyeként kezelte. Osztályfőnökként, szervezőként rengeteg sikerélményhez juttatta tanítványait. Az önzetlensége, segítőkészsége a véradó mozgalom kapcsán teljesedett ki, számtalan tanulót tudott bevonni a programba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!