Hírek

2016.01.14. 14:21

Kilencven év, jó erő! Tanáccsal nem tud szolgálni a hosszú életről

Dunaújváros - Az önkormányzat nevében Gombos István alpolgármester köszöntötte a város egy szépkorú lakóját.

Pekarek János

A fényképünkön látható, derék hatvanasnak kinéző úr, Fülöp István valójában (kapaszkodjanak meg!) kilencven éves... S hogy mennyire nem vesztegette el ezt a kilencven esztendőt, arra többek között az is bizonyíték, hogy két házasságban három fiút, két lányt nevelt fel, tizenhat unokája és nyolc dédunokája van. Harmadik házasságában él most derűsen Erdő sori lakásában, kicsit ugyan unatkozva, mert itt a tél, nem lehet kertészkedni az udvarban, és már nem vállalkozik arra, hogy kedvenc hobbijának hódoljon a hideg vízpartokon: a pecázásnak.

Fülöp István a miniszterelnök köszöntő oklevelével. Fotó: A.G.

Bezzeg korábban! Volt, hogy áprilistól októberig lakott egyfolytában a kígyósi csárdánál felállított lakókocsijában, hogy percet se vesztegessen a horgászatból. Igaz, legnagyobb fogását nem itt, a Kunsági-főcsatornánál, hanem a Velencei-tónál érte el: öccsével 87 kilós harcsát fogtak. 1975-ben...

Fülöp úr Paks mellől érkezett Dunaújvárosba 1982-ben. Mivel traktoros volt világéletében, ahogyan azt büszkén említi, így a papírgyárban is gépkezelőként helyezkedett el: többnyire ott is traktorokat vezetett. Egészen 1986-ig, amikor is: nyugdíjba vonult.

Kilencvenedik születésnapját hál' istennek jó egészségben érte meg. Mindazonáltal tanáccsal nem tud szolgálni a hosszú élettel kapcsolatban. Talán a gének játéka ez az egész: édesanyja kilencvennyolc évet élt meg...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!