Hírek

2016.11.06. 16:55

Kilencven évet megélni - Születésnapján köszöntötték az önkormányzat képviselői

Dunaújváros - A kerek évfordulók mindig fontosak az ember életében. Sokan emlékeznek a huszadik, harmincadik születésnapjukra, de alig akadnak, akik a kilencvenediket is megünnepelhetik. Köszöntésen jártunk.

Balla Tibor

Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester hatalmas ajándékkosárral közelít pénteken délelőtt az Esze Tamás utcai lakás felé, oldalán Pálfi-Németh Tünde, az önkormányzat sajtószóvivője. Bekopogtatnak a bejárati ajtón, amit az ünnepelt fia nyit ki széles mosollyal. Kicsit évődnek is, hiszen, mint kiderül, az alpolgármesterrel gyerekkoruk óta ismerik egymást, hátra is szól az őt követő sajtómunkásoknak, jól nézzük meg, kiváló kapus volt.

De természetesen nem miatta érkeztek a fényképészek, hanem édesapja, Varga Zoltán miatt, aki nemrégiben töltötte be a kilencvenedik életévét, ami férfiaknál igen ritka.

Varga Zoltán, Zoli bácsi a szobában várja a köszöntésére érkezőket, és büszkén mutatja az ajándékokat, amit a gyerekeitől kapott. Megnyugtató látni, hogy valaki kilencven év után is ilyen jól tartja magát.

Varga Zoltán átveszi az ajándékokat Gombos István alpolgármestertől Fotó: Zs. E.

Pálfi-Németh Tünde megköszönte, hogy az otthonában, a családja körében fogadja az önkormányzat küldöttségét. Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester külön örömét fejezte ki, hogy ő köszöntheti Dunaújváros Megyei Jogú Város, Cserna Gábor polgármester és a maga nevében kilencvenedik születésnapja alkalmából, hisz jól ismeri a családot.

Az alpolgármester felidézte, hogy Zoli bácsi lényegében az egész életét a papírgyárban élte le. 1942-ben a balatonfűzfői papírgyárban kezdte el a munkát 16 évesen. Városunkba 1962-ben költözött, és 25 évet dolgozott a helyi papírgyárban, tehát életének nagyobb részét itt töltötte, miközben két gyermeküket felnevelték. Ma három unoka és három dédunoka - mindannyian fiúk - örülhetnek hosszú életének, és köszönthetik születésnapján. Zoli bácsi mindig is dolgos ember volt, a munka mellett szívesen járt ki Baracsra, a telekre, ugyanis szerette a kerti munkákat is.

Gombos István az önkormányzat ajándékcsomagja mellett Orbán Viktor miniszterelnök személyes jókívánságait is tolmácsolta, aki egy emléklapon keresztül köszöntötte Varga Zoltánt kilencvenedik születésnapja alkalmából.

A hivatalos ceremónia végén Zoli bácsi büszkén állt a kamerák elé ajándékaival.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!