Hírek

2015.09.20. 16:53

Veterán járművek találkoztak szombaton Dunaújvárosban

Dunaújváros - Sokan megcsodálták azokat a régi autókat és motorokat a hétvégén, amelyek az Interspar áruház parkolójában voltak kiállítva.

Gallai Péter

Dunaújvárosban rendszeres időközönként összejönnek a régi járművek szerelmesei, azok megmentői, felújítói és gyűjtői, hogy másoknak is meg- és bemutassák az elmúlt évtizedek jobban, illetve kevésbé ismert darabjait. Szombaton a szokottnál ugyan kevesebb kiállító volt, de így is volt miben gyönyörködnie a kíváncsiskodóknak.

Nyerki Emil az érdeklődőket elvitte egy-egy körre is autójával

A legnagyobb feltűnést a 92 (!) éves Citroen B2-es okozta, amelynek tulajdonosa, Nyerki Emil egy-egy körre is elvitte vele a látogatókat.

- Ezerötszáz köbcentis motorja, három fokozatú váltója és nem szokványos pedál elrendezése van - kezdte gazdája, aki napi forgalomban is jár vele, nem kis figyelmet kiváltva. A veterán jármű halála ha nem mennek vele, s mint rendes férj, ezzel viszem az asszonyt is bevásárolni. Egészen mínusz öt fokig használom tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!