Hírek

2014.09.01. 15:05

Bálint Józsefné 95 évesen is vidám és kedves

Nagyvenyim - Bálint Józsefnét köszöntötte kilencvenötödik születésnapján Szabóné Lőrincz Ilona polgármester.

Körmendi Erzsébet

A köszöntésen résztvevők szerint Kati néni húsz éve is ugyanígy nézett ki, semmit nem öregedett. Mosolygós és vidám természetét megőrizte mostanáig. A születésnapi tortája felett azt kívánta, hogy megélje a századikat is.

Kati néni Cecéről származik, egészen kicsi gyerek volt, amikor dohánykertész szülei Nagyvenyimre költöztek. Az ünnepelt és a férje is dohánytermesztéssel foglalkozott a házasságkötésig, utána Kati néni háztartásbeli lett egyetlen fiuk, József nevelése és a ház körüli munka, a kert töltötte ki a mindennapjait. Imádta a baromfikat, szabadidejében szeretett kézimunkázni, és mesélik, hogy rokkán fonta a fonalat a saját nevelésű birkáik gyapjából.

Kati néni soha nem volt beteg, de kilencvenkét évesen, saját kérésére beköltözött a venyimi idősotthonba, ahol azóta is nagyon jól érzi magát. Fia József és menye Zsuzsa rendszeresen látogatja, szeretettel veszi körül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!