Hírek

2014.07.24. 15:50

A PM a helyi pártok közül egyedül önállóan is kész indulni a választáson

Dunaújváros - A PM készen áll arra, hogy akár önállóan is képviselje a korszakváltást és a város megújítását.

Pekarek János

Szabó Zsolt önkormányzati képviselő, korábban a Lehet Más a Politika, majd a Párbeszéd Magyarországért Párt politikusa csütörtökön délután sajtótájékoztatón ismertette álláspontját az MSZP, a DK és az Együtt egy nappal korábban bejelentett választási együttműködéséről amelyből pártja, a PM kivonta magát.

Szabó kifejtette: véleménye szerint az április 6-i országgyűlési és a május 25-i európa parlamenti választások üzenete az, hogy a választók szerint a baloldal nem folytathatja ott, ahol 2010-ben abbahagyta. Ezért nem támogatják az említett három párt összefogását.

Meggyőződése szerint csak egy olyan szerkezetű, programú és személyi összetételű összefogásnak van értelme, ami hitelesen képviseli a korszakváltást, és a választók számára biztosítékkal szolgál Dunaújváros megújulására. Hangsúlyozta: a PM nem zárkózik el a további párbeszéd elől.

Szívügyének tartja, hogy a helyi közélet, elsősorban a dunaújvárosi baloldal megújuljon, és létrejöjjön egy olyan hiteles elképzeléssel rendelkező közösség, ami képes önmagán belül is a párbeszédre, képes őszintén beszélni a város problémáiról és nem fél a politikán kívüli világ megoldási javaslatait is meghallgatni.

Az Együtt-et fontos és természetes szövetségesének tartja a PM, ezért nem tekinti lezártnak az összefogás ügyét, mondta Szabó Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!