Hírek

2015.09.16. 16:28

Kimaradt egy szakasz az Öreghegyi utca vízvezeték hálózatából

Dunaújváros - Olvasónk, Nagy József szerint az Öreghegyi utcából felfelé, a keresztig vezető 150 méteres szakaszon is ki kellene cserélni az ivóvízvezetéket.

Körmendi Erzsébet

A DVCSH szakemberei augusztusban vonultak fel a Pincesor aljában lévő Öreghegyi utcához, hogy kicseréljék az ivóvíz gerincvezetéket.

- Mintegy négyszáz-négyszázötven méter hosszban cseréljük ki a vízvezetéket. Nemcsak a Öreghegyi utcában, hanem annak folytatásában a Tisza utcában is dolgozunk, egészen a hídig. Szeptember 30-ig szeretnénk befejezni, remélem semmi nem akadályoz majd bennünket - nyilatkozta lapunknak Nyalka László a DVCSH Kft. műszaki igazgatója szeptember elején.

Az Öreghegyi utcától felfelé is ki kellene cserélni a vezetéket Fotó: Ady Géza

Nagy József nem az Öreghegyi utcában lakik, de azon át közlekedik már évtizedek óta. Figyelemmel kíséri a mostani ivóvízberuházást, és azért hívta fel szerkesztőségünket, mert szerinte probléma, hogy csak a kanyarig cserélik ki a vezetéket, felfelé, a keresztig nem. Pedig az ottani 150 méteres szakaszon is az ötvenes években lefektetett csövek vannak, és már háromszor volt ott csőtörés. Olvasónk szerint nem szabadna kihagyni azt a szakaszt, mert később, ha az önkormányzat valóban helyreállíttatja az utat, drága dolog lesz csőtörés miatt felbontani az utca új burkolatát.

Nyalka László azt mondja, az a szakasz most nincs benne a megbízási szerződésükbe, az őszi munkákba nem is tudnák beütemezni. De ha az önkormányzat megrendeli annak a résznek a csőcseréjét is, akkor jövő év elején elvégzik a munkát. Hingyi László önkormányzati képviselő is ismeri a gondot, és mint megtudtuk közbenjár a városházán azért, hogy a beruházásból kimarad csőcserét is elvégeztessék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!