Hírek

2016.03.31. 15:15

Pecsét István: le fogom küzdeni a rákot veletek együtt!

Dunaújváros - Összegzés volt a polgármesteri hivatalban. Cserna Gábor polgármester hívta meg a sajtó képviselőit egy tájékoztatóra. A téma a Pecsét István gyógyulása érdekében folytatott gyűjtés eredménye volt.

Agárdy Csaba

Néhány mondat az előzményekről. Pecsét István súlyosan rákbeteg, és csak Kínában van esély arra, hogy meggyógyuljon, hogy megélje a harmincadik születésnapját - ez a nagy álma. (A fiatalember az elmúlt hetekben töltötte be a huszonkilencedik évét.) A kínai kezelés azonban körülbelül tízmillió forintba kerülne, ennek előteremtéséért kezdett a város gyűjtésbe. Lapunk elsőként számolt be január 7-én Pecsét István helyzetéről.

Nem túlzás: az azóta eltelt három hónapban az egész város megmozdult azért, hogy Pecsét István álma valóra váljon, és megélhesse a harmincadik születésnapját is.

Nos, a helyzet kezd élesedni , közeledik a kínai utazás István számára. Ezért is tartott Cserna Gábor sajtótájékoztatót csütörtökön.

Cserna Gábor (balról), Kovács Judit Gabriella és dr. Bozsits Attila egyaránt hangsúlyozta a város összefogását Pecsét István gyógyulásának érdekében a sajtótájékoztatón. Három hónap közös munkálkodásának megvan az eredménye
Fotó: Ady Géza

Cserna Gábor azzal kezdte: örömteli olyan ügyről tájékoztatást adni, ami nagy siker, ami pozitív.

– 2016 elején indítottuk el dr. Dorkota Lajossal az akciót Pecsét István megsegítése érdekében, illetve csatlakoztunk dr. Bozsits Attilához és az általa elnökölt alapítványhoz, a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítványhoz. Ilyen összefogás szerintem még nem volt a városban és nem titkolom, szeretném, hogy a jövőben legyen több ilyen összefogás a városban. Pecsét István a facebookon mondott köszönetet mindenkinek és közölte, befejeződött a budapesti kezelése, negatív a lelete, nincs áttéte, folytatja útját Kína felé. Le fogom küzdeni a rákot veletek együtt, írta – mondta a polgármester.

Cserna Gábortól megtudhattuk azt is, hogy dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke a jövő héten tárgyal Szijártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel arról, hogy a külügy miként tudna Pecsét Istvánnak segíteni a kínai tartózkodása alatt.

Kovács Judit Gabriella, a DVG Zrt. igazgatósági tagja, aki a pénzgyűjtést koordinálta arra hívta fel a figyelmet, hogy a szükséges összeg fele nagyon gyorsan összegyűlt.

– Ez annak volt köszönhető, hogy a hír nagyon gyorsan terjedt a városban. Ez adott erőt nekünk is. Amit mindenképpen szeretnék elmondani, ami meghatott, volt egy adományozó, aki azt mondta, ezután minden hónapban utal egy kisebb összeget az alapítványnak.

Dr. Bozsits Attila köszönetet mondott Dunaújvárosnak és külön a Dunaújvárosi Hírlapnak is, amely felhívta a figyelmet Pecsét István esetére. Mosolyogva mondta, eddig még mindenki él, akinek gyűjtöttek és nagyon reméli, ez a sorozat most sem szakad meg. Az alapítványi elnök ezúttal számadatokkal szolgált.

– Az alapítvány számláján 6,7 millió forint van és másfél millió már közelít a számlánkhoz. Pecsét István számláján 1,3 millió forint található. Ezt a pénzt azokra a költségekre fordítja majd, amikről nem lehet számlát kérni. Pecsét István kijött a kórházból, az állapota az elmúlt hetekben nem lett rosszabb annál, mint amit eddig tudtak az orvosok. Most már csak az a kérdés, mikor tudják fogadni Kínában.

Bozsits Attila mondandója végén is megköszönte a média segítségét és arra kérte a sajtó képviselőit, a továbbiakban is legyenek az ügyben partnerek, ugyanis a fontos részletek még most tisztázódnak és ha sikeres lesz a kínai műtét, akkor következik az utókezelés, tehát a gyűjtés folyamatos marad.

Mintegy keretbe téve a sajtótájékoztatót, Cserna Gábor így fejezte be: – A képviselőtestület kétmillió forint készenléti összeget szavazott meg az önkormányzat részéről. Ez a biztonsági tartalék azért van, ha esetleg anyagi nehézségek támadnak, akkor a város áthidaló segítséget tud nyújtani az alapítványnak.

Befejezésül Cserna Gábor megköszönte a médiumoknak a segítséget, külön kiemelve a Dunaújvárosi Hírlapot, amely napilapként nagyon sokat tett annak érdekében, hogy a városi összefogás sikeres legyen.

 

Kedves életem megmentői! Pecsét István levele - változtatás nélkül

Szeretném kifejezni felétek Hálámat és szeretetemet, ugyanis oly erőt adtok nekem a küzdelmemhez melyre érzem, hogy egyre nagyobb szükségem van.

Bizonyítják mindezt az elmúlt vészterhes napok az állapotomról.

Jelenleg a Semmelweis Transzplantációs és Sebészeti Klinikán fekszem bent múlt hét kedd óta (2016. március 22.) állapotrosszabbodás miatt.

A tüneti jelekből az orvosok azonnal célzott vizsgálatokat indítottak a máj környéki területeken és a tüdő régióiba. 
A vizsgálatok felvetették az újabb áttét lehetőségét a tüdőben. Az elkövetkezendő hét napban együtt kellett élnem a tudattal, hogy áttét lehet a tüdőben.

Miután letelt a szent ünnepünk, mely képes a negatív gondolatokat kiűzni a fejünkből a mai napon (2016. március 30.) beérkezett a radiológusok szakvéleménye is, mely szerint a képalkotó vizsgálat eredménye Negatív, vagyis Hál Isten nincs áttét a tüdőbe.

Ennek eredményeként a jelenleg is fennálló nyirokcsomó daganat felelős a rosszirányú változásokért, de ezért megyek Kínába, hogy ezt legyőzzem.

A holnapi napon (2016. március 30.) a negatív lelettel kiengednek a Semmelweis Klinikáról.

Folytatom a megkezdett utam Kína felé és ígérem, még elszántabb leszek, mint eddig!

Nem engedem, hogy fölém kerekedjen a rák, mert le fogom győzni, mely Nélkületek nem sikerülne, ez a mi közös győzelmünk lesz:
Család, DUNAÚJVÁROSIAK, Cserna Gábor Polgármester Úr, Dr. Dorkota Lajos, Dr. Bozsits Attila, Friedrichné Pethő Ilona, Kovács Judit, Dr. Borsós Beáta, Szabóné Lőrincz Ilona, Petrás Gábor, Tóth Imre, Várkonyi Zsolt, Pekarek János, Pálinkás István, Kocsis Ádám, Dankó Renátó, Szűcs Csaba, Lévai Dávid, Szabó Gergő, Szabó Ákos, Szabó Attila, Kovács Zoltán, Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány, Rácalmás Önkormányzata, Adony Önkormányzata, Kulcs Önkormányzata, Baracs Önkormányzata, MMK, Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, Ökumenikus Egyházak, Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, DJ labdarúgó válogatott, Szent Pantaleon kórház, Dunaújvárosi Sportuszoda, Intercisa múzeum, Kortárs Művészeti Intézet, Miskolci Egyetem, MFK - HÖK, Bányászok, DVG Zrt, Dunaújvárosi Egyetem, Duna-Fitt Sportcentrum, Hankook Tire Magyarország Kft, ISD Dunaferr, Ferrobeton Kft, Dunanett Kft, Dunaújvárosi kis- és közepes vállalkozások, Kulcsi vasbolt, Gymstick Nóra - Csapó Nóra, Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia, Intercisa Lakásszövetkezet, Városalapítók, Táborállás polgárőrség, Magyar Nóta Kedvellők Klubja, Gárdonyi Géza Általános Iskola, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola, Arany János Általános Iskola, Dunaújvárosi hírlap, Duol.hu, Dunaujvaros.com, Dunaújvárosi Közéleti Hetilap, Rádió 24, Dunaújvárosi TV, TV2 – Tények, Blikk, Brüsszel – Dávid, Gofundme adományozók – London – Réka és Sándor, Váry Károly színművész, Horváth Gábor késkészítő, New York-i magyarok - Máté...stb.

Tisztelettel: Pecsét István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!