Hírek

2017.08.10. 17:10

Kempingezni jó! - Egyre népszerűbb Dunaújváros a kirándulók, országjárók körében

Országos felmérések szerint a kempingezés semmit nem veszített vonzerejéből. Ennek apropóján érdeklődtünk a dunaújvárosi kempingben, és mint kiderül: a fejlesztéseknek és a ragyogó adottságoknak köszönhetően szálláshelyünk kezdi visszanyerni régi népszerűségét a túrázók, országjárók körében.

Körmendi Erzsébet

Nem elhanyagolható szempont a kempingezésnél az ár, mivel valóban az egyik legolcsóbb szálláshely. A bungalóikhoz hasonló árakon már lehet szobát találni, csakhogy a kempingezők zöme egyáltalán nem pénztárcakímélés miatt választja ezt az üdülési formát. A kempingezés életérzés. A természetközeliség, a szabadság, hogy a sátor mellett grillezhet, bográcsozhat, maga a hangulat sokkal meghatározóbb az árnál. Az átmeneti szomszédok közelsége miatt ilyen nyaralások alkalmával gyakran szövődnek barátságok. Ezek a rohanó világunkban egyre nagyobb jelentőséggel bírnak.

A lakóautó és a sátor hangulata semmihez nem hasonlítható

- A dunaújvárosi kempingben is egyre több a visszatérő sátorozó és lakóautóval érkező vendégünk. Előfordul, hogy helyi családhoz érkeznek rokonok, ismerősök és itt lent töltenek nálunk közösen néhány napot, egy hétvégét. De jellemzően inkább messzebbről érkeznek, országjárók, akik megállnak nálunk egy-két napra, élvezik a szabadstrand közelsége kínálta lehetőségeket, körülnéznek a környékén, aztán mennek tovább. Biciklivel is érkeztek már hozzánk sátorozók - újságolja a helyszínenBalatoni Éva, a kempinget üzemeltető DVG Zrt. szolgáltatási ágazatvezető-helyettese, majd azzal folytatta: - Ez itt a nyugalom szigete. Nekünk is jó ide lejönni az irodából, és nehezünkre esik innen visszaindulni... Vendégeink is szeretik az árnyat adó nagy fákat, ja, és biztosítani tudunk nekik bográcsot, tárcsát, nyársakat, még fát is a tűzhöz, kialakított tűzrakóhelyeink vannak, sörpad garnitúrát is kölcsönözhetnek... A körülmények tényleg ideálisak.

A zászlójelzésből ítélve cseh vendégek laknak abban az apartmanban, amelynek a teraszán Arnold Miklós és Balatoni Éva áll

Fotó: Ady Géza

Általában sátrakkal és lakókocsikkal lehet kempingezni, de egyre több helyen már mobilházak, bungalók is vannak, és ezek egyre népszerűbbek, írja az országos felmérés.

- Ezt megerősíthetem helyi tapasztalatokkal is. A dunaújvárosi kempingben négy, új építésű faházunk van, nyolc apartmannal, ezek légkondisak nyáron, télen fűthetőek, a konyhák is teljesen felszereltek. A népszerűségüket az bizonyítja legjobban, hogy hétvégente teltházakkal üzemelnek, már csak hét közben vannak üresjáratok - hangsúlyozta Arnold Miklós, a DVG Zrt. szolgálatási ágazatvezetője. Majd elmondta: - Tapasztalatunk az, hogy nemcsak szálláshelyként, hanem rendezvényhelyszínként is szívesen választják a kempingünket, egyre gyakoribbak nálunk esküvők, születésnapok, családi és baráti események, céges partik, bográcsozások. És akkor még nem említettem a nagy rendezvényeket, a Rockmaratont, a halászléfőző-verseny, szálláshely szempontjából pedig legutóbb a strandröplabda ob mesterfordulójára, most pedig a motorcsónak szövetség nemzetközi versenyére jelent szálláshelyet a kempingünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!