Hírek

2017.06.05. 07:33

Kisapostag: Falunap tele különlegességgel

A kétnapos rendezvényen testvértelepülési szerződést kötött Kisapostag és Dunaegyháza.

Horváth László

A 2017-es falunaphoz hasonló még nem volt a Duna-menti településen. A több újdonságot is felvonultató eseményen rock est, nyugdíjas dalkörök találkozója, kulturális színpadi műsorok, táncos bemutatók és koncertek szórakoztatták a látogatókat.

A korábbi évek hagyományaitól eltérően már péntek estétől kínált remek programokat a falunap. Ha a szombati rendezvények miatt előző nap este fel kell építenünk a helyszíneket, akkor miért ne tölthetnénk meg a péntek estét közönségcsalogató fellépőkkel – nyilatkozta Nagy Attila a község polgármestere kérdésünkre. Igazolásként a fiatalokból álló dunaújvárosi együttes, a Karolina Road és a népszerű Rock-Box formáció adott kirobbanó sikerű választ.

Fergetegesen jól érezték magukat az emberek a Kisapostagi Falunap kétnapos rendezvényén

A szombati folytatásban délelőtt 10 órától a Nőegylet szervezésében Falunapi Dalostalálkozón énekeltek a meghívott nyugdíjas egyesületek dalkörei. Különlegességgel ezúttal is találkozhattunk, hiszen az idén a megszokott csapatokhoz Kunszentmiklósról és Bölcskéről is érkezett társaság.

A dalkörök szereplése után  újításként a színpad előtt körben állva közösen énekelték el a magyar Himnuszt. Az már csak hab volt a tortán – szó szerint értendő – hogy nem régen ünnepelte tíz éves fennállását a Nőegylet, ötéves évfordulóját pedig a dalkörük. Talán nem meglepő, ha gyertyagyújtással és torta kínálással zárult az idősek találkozója. A nyugdíjasok műsorával párhuzamosan baráti társaságok főző versenye is helyet kapott a falunapi rendezvényen.

Nagy Attila kisapostagi  és Szilágyi István dunaegyházi polgármesterek ünnepélyesen is aláírták a két település testvér kapcsolatát

A mintaadagok leadását követően Balogh István Ferenc zsűrielnök értékelésében kiemelte, a kisapostagiak nem szeretnek sósan főzni, de ettől még ízletes és különlegesen tálalt alkotások is születtek a helyi „mesterszakácsok kondérjaiban. Első helyen a Kisapostagi Baráti Kör kemencés sültje végzett. Másodikként a Dunaferr IFI, harmadikként a dunaföldvári Arany Fácán vendéglő futott be. A süteményeknél az Éhes farkasfalka, valamint a Kisapostagi Baráti Kör I. és II. csapata lett a helyezési sorrend.

Az elmaradhatatlan fesztiválhangulat sem hiányzott a rendezvényen Fotó: Horváth László

A délutáni forgatagban aztán egymást követték a színpadi és a színpad melletti produkciók. Láthattuk Czuppon Péter tanítványait a Kiscsapás táncegyüttest, a Baracsi Általános Iskola színjátszó körét, Szerecz Róbert zumbacsapatát, Kassovicz László meseelőadót. A focipályán pedig Kisapostag – Dunaegyháza öregfiúk mérkőzéshez szurkolhatott a közönség. 16 órától hivatalosan is testvértelepülés lett Kisapostag és Dunaegyháza. A szerződést Nagy Attila Kisapostag polgármestere, valamint Szilágyi István Dunaegyháza polgármestere ünnepélyes keretek között írta alá.

A falunapon díjazták a községért kiemelkedően sokat dolgozókat is. Kisapostagért Díjat kapott Köles Lajosné, Szalóki Gáborné és távollétében Kiszli Pál. Jó tanuló, jó sportoló elismeréseket vehettek át Kisapostag büszkeségei: Miskovitz Máté, Horváth Dávid, Maár Noémi, Maár Martin, Kiss Vince Péter, Sós Brigitta. A falunapi rendezvény további részében a felhőtlen szórakozás jutott főszerephez, melyben Dér Gabriella, Barkóczi Gyula, tombola, Maszkura és Tücsök Raj, tűzijáték, és végül az Ocho Macho zenekar szerzett felejthetetlen pillanatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!