Hírek

2013.04.02. 17:40

Kisapostag: óvoda épül!

Kisapostag - Közvetlenül az aláírás után átvette a munkaterületet, és másnap, azaz április 3-án, szerdán megkezdi az építkezést a kivitelező.

Pekarek János

Új óvoda épül Kisapostagon: az erről szóló beruházási-kivitelezési szerződést kedden írták alá a baracsi polgármesteri hivatalban az érintettek.

Azért Baracson, mert az új törvények szerint a 2000-nél kisebb lélekszámú településeknek társulási szerződést kellett kötniük közigazgatási feladataik ellátása érdekében egy nagyobb községgel. Kisapostag a vele szomszédos Baracsot választotta: a szerződésre tehát rákerült a baracsi polgármester kézjegye is.

Csíky Gábor, Horváth Zsolt baracsi jegyző, Botond Gábor, Schreiner Béla, Sipiczki Zoltán a helyszínen (Fotó: Vohlmann György)

Schreiner Béla kisapostagi polgármester érdeklődésünkre elmondta: az eddigi, viszonylag korszerűtlen, egycsoportos, harminc férőhelyes óvoda helyett modern, az európai uniós előírásoknak is megfelelő, kétcsoportos, hatvan férőhelyes óvoda épül fel a község általános iskolájának szomszédságában lévő üres telken.

A közbeszerzés törvényi feltételeinek változásai miatt a vártnál hosszabb ideig tartó beszerzési eljárás miatt a határidők igen szorosak. A pályázaton nyertes Fejérduna-Ép Kft. ugyan percnyi késedelem nélkül, az aláírás másnapján, azaz szerdán reggel megkezdi a felvonulást és a munkát az építési területen  - augusztus elsejéig kell befejezniük az építkezést.

A négy főszereplő: (balról) Botond Gábor, Horváth József, a kivitelezők, Várai Róbert, Schreiner Béla, a megrendelők (Fotó: Vohlmann György)

A 445 négyzetméter alapterületű, többek között tornaszobával is felszerelt új óvoda kivitelezője több dunaújvárosi és környékbeli települési építkezésen bizonyította már felkészültségét. Az építkezés műszaki ellenőre ugyancsak dunaújvárosi: Sipiczki Zoltán. Az épület terveit a Vendelterv Kft. készítette. A közbeszerzési tanácsadó és projektmenedzser Csíky Gábor.

Kisapostag 2011-ben nyerte el a százmillió forintos állami támogatást az óvodára. A pályázatot már egy évvel korábban beadták, akkor is elfogadták, ám pénz hiányában a beruházás várólistára került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!