Hírek

2013.07.01. 22:00

Kisapostag választás után

Nagy lélegzetvétel: lezárult egy nem várt időközi választási folyamat, (újra)kezdődnek a hétköznapok.

Pekarek János

Lezajlott a szomszéd községben kiírt időközi önkormányzati választás június 30-án. Az eredmény némileg meglepetés: mint arról korábban beszámoltunk, a települést négy választási cikluson keresztül irányító Schreiner Béla helyett kihívója, Nagy Attila lett a polgármester. A képviselőtestület többségét ugyanakkor újraválasztották.

A községben (méretéhez képest) nagyszabású beruházások kezdődtek a közelmúltban. Nyilván ezektől sem volt független a képviselőtestület április 3-i önfeloszlatása és az időközi választás kiírása. Az érintettek erről is nyilatkoznak lapunknak.

A két polgármesterjelölt mellett tizennyolc képviselőjelölt versengett a hat képviselői helyért. A választásra jogosultak kevéssel több, mint negyven százaléka szavazott.

A kisapostagi időközi képviselőtestületi és polgármesterválasztáson június 30-án a (nem végleges) adatok szerint Nagy Attilát választották a község polgármesterének Schreiner Béla korábbi faluvezető ellenében, 313-272 szavazat i arányban.

A választáson a szavazásra jogosultak 45 százaléka vett részt. A hat képviselőtestületi helyre tizennyolc jelölt indult.

Az előzetes adatok szerint a kisapostagi helyhatóság újonnan választott tagjai lettek: dr. Horváth Ágota, dr. Szabóné Potornai Márta, Fülöp Ilona, Márkli János, Törjék József és Szilágyi Lajos.

Az időközi választásra azért volt szükség, mert április 3-án (némileg váratlanul) feloszlatta magát a település képviselőtestülete, így nem csak polgármestert, hanem testületi tagokat is kellett választani.

A most vasárnap háborítatlanul lezajlott választás után megkérdeztük a két polgármesterjelöltet, hogy mit szólnak az eredményhez, és hogyan gondolják a következő heteket, hónapokat.

Schreiner Béla, aki négy cikluson át volt a község vezetője, először is gratulált a győztesnek, Nagy Attilának. Sok sikert kívánt neki, és megjegyezte: egy év múlva meglátjuk, hogyan állnak a falu dolgai.

Mint mondta: ő már nyugdíjban van, tehát számára eljött a béke és a nyugalom ideje. Ugyanakkor szeretne kisapostagi lakosként tovább dolgozni a faluért: teszem tovább a dolgomat , mondta. Sajnálta, hogy a választópolgárok fele sem ment el szavazni. Ő ezt annak tulajdonítja, hogy sokan (mint ő is), meg voltak győződve arról, hogy újraválasztják polgármesterként. Azonban a faluban beindult változásokat, fejlesztéseket nem lehet megállítani, jegyezte meg.

Schreiner Béla volt polgármester gratulál a győztesnek

Nagy Attila megválasztott polgármester kérdésünkre azt válaszolta: már a folyó ügyek átadás-átvételére készül. Nagyon megtisztelőnek tartja, hogy ilyen sokan szavaztak rá. Úgy gondolja, hogy a falu ügyeit más aspektusból megközelítve is lehet eredményesen vezetni a települést, és bízik benne, hogy a kétkedők számára is sikerül bizonyítania az elkövetkező időszakban. Elsősorban abban, hogy a testület tagjai tudnak közösen dolgozni a településért.

Nagy Attila jövő őszig társadalmi megbízatással vállalja

A következő, 2014 őszén esedékes helyhatósági választásig társadalmi megbízatásban fogja végezni munkáját (főállásban mentőápoló a Dunaferr mentőszolgálatánál). Hozzátette: ha a következő választásnál is bizalmat szavaznak neki, és addig úgy látja, hogy a munka egész embert kíván, akkor váltani fog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!