Hírek

2013.08.29. 18:05

Kisapostagi szülői értekezlet az új óvodáról

Dunaújváros - Évnyitó szülői értekezletet rendeztek a falu óvodájában. A régi óvodában az új óvodáról...

Pekarek János

A kisapostagi óvodások szüleinek rendeztek szülői értekezletet csütörtökön délután a településen egyelőre a régi óvodában.

Ahogyan lapunkban is megírtuk: az új (és szemkápráztatóan szép) óvoda műszaki átadása augusztus 30-án, pénteken lesz. De ez még csak a műszaki átadás. Amíg a közművek bekötése, a bútorok leszállítása, a helyiségek berendezése, az udvar használhatóvá tétele megtörténik, addigra bizony várhatóan már novembert írunk.

Márkli János alpolgármester az óvodában összegyűlt szülőkkel (Fotó: Vohlmann György)

A fő kérdés: hova helyezzék el addig az óvodába jelentkezett kisgyerekeket?

Mint kiderült: a probléma szinte önmagától megoldódott. Igaz, hogy az új óvoda ötven gyerekre lett méretezve azonban a 2013-2014-es évadra 37-en jelentkeztek. A régi óvoda pedig 35 férőhelyes. Már eddig is előfordult, mondták az óvónők, hogy három-négy gyerekkel többet fogadtak a most meglévő épületben tehát számukra nem jelent gondot, hogy szeptember-októberben elhelyezzék a gyerekeket. A jelentkezések alapján egyébként szeptembertől maximálisan 34 gyerekkel kell számolni: a további két kisgyerek majd csak az új óvodába jelentkezik, ha az (várhatóan november első napjaiban) megnyílik. Úgyhogy a csütörtöki szülői értekezletet béke és nyugalom, egyetértés jellemezte.

Mi több: a szülők egymást múlták fölül felajánlásaikban: hogyan lehetne még szebbé tenni az új óvoda kertjét, játszóterét, fogadóterét. Érdekes megnyitóról tudósíthatunk majd Kisapostagról...

Sokan és sokat beszéltek például az új óvodaudvar füvesítéséről, a játékok átszállításáról, elhelyezéséről, új játékok felállításáról, a virágosításról. Elhangzott egy beismerés is: valószínűleg nem fog működni az őszön az udvari zuhany. Sebaj, mondták...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!