Hírek

2017.08.03. 16:05

Kisapostagon a Skicc - Új fejezet kezdődött a nemzetközi művészeti egyesület életében

KISAPOSTAG E héttől már az új, kisapostagi bázisán dolgozik a Skicc Művészeti Egyesület hagyományos nemzetközi alkotótábora. Tervek, remények.

Szabó Szabolcs

- Egy költözés soha nem egyszerű dolog, de örömmel tölt el, hogy Kisapostag települése befogadott minket. Egy képviselő-testületi ülésen is bemutattuk elképzeléseinket, s pozitív visszajelzéseket kaptunk. Az előző héten a gárdonyi polgármester meghívására egy héten át táboroztunk a Velencei-tó partján. Az elmúlt hét végén pedig egy szabadtéri kiállításon mutattuk be a nemzetközi alkotótáborban készült munkákat a Velencei Ütősfesztiválon, ahol több mint tízezer látogató vett részt. Bezsebeltünk egy meghívást a 2018-as rendezvényre is, és Gárdony települése is jelezte, hogy szívesen látnak minket két hétre jövő nyáron is. Most itt dolgozunk Kisapostagon, holnap pedig egy kiállítással is jelentkezünk a helyi templomban - mondta el lapunk megkeresésére a Skicc Művészeti Egyesület alapítója Pats József.

Pats Dániel alkotás közben. A kisapostagi békés idill jó hatással van a művészekre
Fotó: Zsedrovits Enikő

A művészeti közösség befogadásáról és a további tervekről Kisapostag polgármestere, Nagy Attila beszélt a DH-nak: A környező kistelepüléseken az utóbbi években aktív művészeti élet indult meg. Említhetném itt például Baracsot és Apostagot is. E tevékenységek láthatóan új lendületet adtak az adott településeknek. Kisapostagon több neves alkotó is élt és dolgozik ma is, így van kötődésünk a kortárs kultúrához.

A Skicc Egyesület új otthont keresett, mi pedig szerettünk volna bekapcsolódni a térség művészeti életébe. Egymásra találtunk. Korrektek voltak minden tekintetben, egy prezentáció keretében mutatták be, hogy mire van szükségük és a segítségünkért cserébe mit tudnak felajánlani. Bizakodunk benne, hogy ez a közös munka mindkét fél számára gyümölcsöző lesz. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a Skicc kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal is bír, így Kisapostagon is több nemzet fiatal tehetséges alkotóit köszönthetjük. Pats Józseffel egyeztettünk, és már most számos kiállítás-meghívással bírnak a következő hónapra. Jó hírét viszik majd Kisapostagnak, ebben biztos vagyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!