Hírek

2016.09.13. 19:30

Kiselőadás a Cimbora klubban - Botka Attila előadást tartott az olvasó gyerekeknek

Dunaújváros - A nyári szünet után ismét benépesült a József Attila Könyvtárban a Cimbora Klub. Az első rendezvény kissé formabontó volt.

Balla Tibor

Utoljára június elején találkoztak a dunaújvárosi cimborák, amikor a Cimbora Alapítvány meghívására a Budapesti Történeti Múzeumba és a Budavári Palotába látogattak el a rácalmási és a perkátai cimboráikkal. Kedden ismét várta őket Törökné Antal Mária, hogy a könyvek szeretete köré szerveződött társaság ismét találkozhasson, telve nyári élményekkel.

Botka Attila magabiztosan mesélt a program nyújtotta élményekről Fotó: Ady Géza

Az első, egyben legnagyobb beszámolóval Botka Attila készült, akinek igazán volt miről mesélnie, hiszen beválogatták a Magyar Templeton Programba. Közel 20 000 fiatal közül, többkörös, komplex tesztekkel válogatták be a 315 Junior Templeton Fellow közé. Attila a Cimbora Klub első őszi foglalkozásán magáról a programról tartott vetítéses előadást, no meg azokról az eseményekről, amit számára kínált.

Már a kezdés előtt kiderült, Botka Attila nem érdemtelenül került a Magyar Templeton Programba, ugyanis a rendelkezésére álló számítógép nem tudta lejátszani az általa készített bemutatót, de kis külső segítséggel gyorsan megoldotta a hatodikos fiatalember. Ezt követően már bele is fogott az előadásba, ami kicsit lassabban haladt, mint tervezte, hiszen a számára egyértelmű kifejezéseket rendre el kellett magyaráznia a többieknek. Az élménybeszámoló után az új tagok letették a Cimbora esküt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!