Hírek

2015.10.06. 17:54

Kováts Rózsa: legfőbb célunk, hogy az MMK újra pezsgő közösségi tér legyen

Dunaújváros - Június 1-je óta irányítja a Munkásművelődési Központot (MMK) Kováts Rózsa. A házon belülről érkező intézményvezetővel rövid és hosszú távú terveiről beszélgettünk.

Szabó Szabolcs

- Az MMK mindig is az alkotó és a szabadidős kisközösségek egyik bázisa volt. Mire számíthatnak?

- Az egyik legfőbb célunk, hogy a ház újra egy pezsgő közösségi tér legyen. Fontos, hogy megszólítsuk és értékes programot kínáljuk az idősebb korosztályoknak, a nyugdíjasoknak is. Emellett folytatódnak a diákok számára szervezett közkedvelt vetélkedőink és októberben mutatkozik be a fiatal amatőr, vagy éppen pályakezdő alkotóknak bemutatkozó lehetőséget kínáló MMK Mini Galéria. Szeretnénk bővíteni a kulturális kínálatunkat, a terveink között szerepel egy komolyzenei koncertsorozat, amely a nyári időszakban az udvaron kaphat majd helyet. Az MMK év végi záróprogramja egy betlehemes játék lesz. Dunaújváros a következő évben ünnepli fennállásának 65. évfordulóját, erre az alkalomra pedig egy különleges retro vetélkedővel készülünk felnőttek számára.

Az önkormányzat támogatásával hamarosan elkezdődik a Munkásművelődési Központ épületének felújítása - mondta el lapunknak Kováts Rózsa, az MMK ügyvezető igazgatója

- Egy korábbi, lapunkban megjelent cikkben már jelezte, egyik első számú célja, hogy újrapozicionálja a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttest.

- A Vasas a város egyik emblematikus kulturális közössége. Szeretném, ha a közeljövőben ismét régi fényében ragyogna. Mivel a táncegyüttes fenntartója és működtetője az MMK, így mindent megteszünk azért, hogy a szükséges hátteret biztosítsuk az együttes számára. Szeptemberben elkezdődött a próbaterem és a kiszolgáló egységek felújítása. Fontos a Vasas család megerősítése is. Október első hétvégéjén első ízben mutatkoztunk be a felnőtt táncházi programunkkal. Örömmel mondhatom, lesz folytatása. A következő év áprilisában pedig egy nemzetközi gyermek- és ifjúsági néptánctalálkozóval jelentkezik majd az MMK a Városháza téren természetesen sok más egyéb fellépése mellett.

- Régóta halogatott dolog a ház felújítása.

- Érdemben negyvenegy éve, az átadása óta nem nyúltak a Munkásművelődési Központ épülethez. A közeljövőben azonban önkormányzati segítséggel megkezdődik a teljeskörű felújítás első szakasza a nyílászárók cseréjével, és egyéb más, mára sürgőssé vált munkálatokkal.

- Tervekből láthatóan nincs hiány, milyen eredményekkel lenne elégedett egy év múlva?

- Szeretnénk, ha minden korosztály találna nálunk szerethető és értékes programokat. Ez egy 2200 négyzetméter alapterületű intézmény, ezt működtetni nem kis feladat. Ezért is van, hogy az itt dolgozók, így én is, minden feladatot ellátunk. Ha kell programokat szervezünk és bonyolítunk le, ha kell felmosunk, takarítunk, pakolunk. Szeretném, ha a közeljövőben új munkatársakkal bővülhetne a csapatunk, így számos plusz programot tudnák kínálni a városlakóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!