Hírek

2014.08.08. 15:55

Kitüntetett nagyvenyimiek

Nagyvenyimért , Nemzetközi Kapcsolatokért és Nagyvenyim Köz-szolgálatáért-díj at vehettek át a kitüntetettek a Falunap ünnepi testületi ülésén.

Körmendi Erzsébet

Nagyvenyimért-díjjal ismerték el Békési Éva tevékenységét, aki a Kossuth Lajos Általános Iskola pedagógusaként 1994. szeptemberében kapcsolódott be az Altomünster és Nagyvenyim közötti partneri kapcsolat szervezésébe, a barátság elmélyítésébe. 1997. márciusától Altomüsnterben ápolja tovább a két település közötti együttműködést. Nagy segítségükre van a nyelvi nehézségek leküzdésében és a magyar mentalitás közvetítésében. Az altomünsteri magyar csoport tagjaként aktívan részt vesz a programok szervezésében is. Jó házigazdaként fogadja a kilátogatókat.

Fotó: Ónodi Zoltán

Juhász-Vedres Zoltánné, az Aranydaru Nyugdíjasklub elnöke, a dalkör kapcsolattartója szintén Nagyvenyimért-díjat kapott. Klubéleti munkáját nagy hozzáértéssel és teljes odaadással végzi el.Szervezője és műsorvezetője hosszú évek óta több nagy rendezvénynek így például a Pünkösdi dalos találkozónak, a versünnepnek. Ezeket a rendezvényeket magas színvonalra emelte úgyis, mint szervező, úgyis, mint műsorközlő. A Klub tagsága elismeri és nagyra értékeli az ő tevékenységét, fáradtságot nem kímélő munkáját.

Nagyvenyimért elismerést vehetett át Konrad Wagner, Altomüster korábbi polgármestere, Nagyvenyim díszpolgára, aki húsz éve a partnerkapcsolati szerződés aláírásával lehetőséget biztosított a két település lakosainak arra, hogy egymás kultúráját és egyéb szokásait megismerjék, megértsék és értékeljék. Ennek eredményeként nagyon sok családi, baráti kapcsolat alakult és erősödött a húsz év alatt. A partnerkapcsolat fő mozgatóereje bajor részről Konrad Wagner. A két település közötti együttműködésnek annak kezdetétől a mai napig is elkötelezettje.

Nemzetközi kapcsolatok fejlesztéséért kitüntetés kapott Renáta Treml. Az altomünsteri magyar csoport tagjaként több éve aktívan tevékenykedik a testvértelepülési kapcsolat ápolásában.

Az altomüszteri magyar csopott tevékenységét is ezzel a díjjal ismerte el a testület.

Nagyvenyim Köz- Szolgálatáért kitüntetést négyen kaptak Both Ilonat több mint harminc évvel ezelőtt kezdett dolgozni a községi tanács, majd az önkormányzat hivatalában és intézményeinél. Ez idő alatt ellátta a községi tanács pénzügyi ügyintézői, majd az általános iskolában iskolatitkári feladatokat. Hosszú éveken keresztül megosztott munkakörben végezte az iskolatitkári és az óvoda élelmezésvezetői feladatai. Munkáját mindig tudatos megfontolással végezte, élelmezésvezetőként folyamatosan arra törekedett, hogy a gyerekek táplálkozása, egészséges, változatos és tápláló legyen.

Buzási Jánosné a kenyérgyári évek után után egy teljesen más területen a Nagyvenyimen a községi tanácsnál azóta csak pénzügyes nem volt, de azokon kívül szinte az igazgatási munka minden főbb területén dolgozott. E sok sok feladat közül mégis a legjobban kedvelt feladat, az anyakönyvvezetői feladatok ellátása volt.

Kundra Lászlóné 1987 szeptemberétől dolgozik a Kossuth Lajos Általános Iskolában tanítóként, 1999-től igazgatóként. Az elmúlt 15 év alatt kollégáival egy újfajta látásmódot ismertetett meg. Vezetése alatt az iskolai munkát a stabilitás és a rugalmasság, kiegyensúlyozottság, a rend, a fegyelem és a hagyományok tisztelete határozza meg. Fáradhatatlan, örökké tevékenykedő nevelő. Vezetése alatt kialakult a Kossuth Lajos Általános Iskolára jellemző hagyományrendszer, s az érzés, hogy ide tartozni jó.

Komjátiné Mádl Margit 1975 óta áll a köz szolgálatában, a közigazgatás minden területén jelentős szakmai tudást és gyakorlati tapasztalatot szerzett.A megszerzett tudás birtokában 1983 májusától Nagyvenyim községben vb titkárként, majd a rendszerváltást követően jegyzőként tevékenykedett és tevékenykedik a mai napig. 2007-ben szakmai munkájának elismeréseként címzetes főjegyzői címet vehetett át. Az elmúlt 39 évben bekövetkezett szervezeti, személyi változások mellett végig kimagasló szakmai tevékenységével hozzájárult Nagyvenyim fejlődéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!