Hírek

2013.05.30. 16:08

Kiváló pedagógusok: négyen kaptak rangos elismerést Dunaújvárosból

Dunaújváros - Rangos elismerést, Apáczai-díjat, illetve Németh László-díjat vehetett át négy dunaújvárosi pedagógus.

Körmendi Erzsébet

Két dunaújvárosi középiskola, a Széchenyi István Gimnázium, valamint a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola pedagógusai a kollégáik szakmai sikerének örülhetnek. Pál Zoltán Attiláné, a Rudas igazgató-helyettese, valamint Szücsné dr. Harkó Enikő, a Széchenyi igazgatója Apáczai Csere János-díjat vehetett át május 30-án, csütörtökön Balogh Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől. Ugyancsak ő adta át a Németh László-díjat, amelyet szakmai munkájának elismeréseként a Széchenyiből Müllerné Ódor Marianna igazgató-helyettes és Kovács Mira magyar-történelem szakos tanár, a történelem munkaközösség vezetője érdemelt ki.

Országosan elismert pedagógusaink (balról jobbra) Pál Zoltán Attiláné, Szücsné dr. Harkó Enikő,  Kovács Mira, Müllerné Ódor Marianna (Fotó: Müller Attila)

A kitüntetést a Szépművészeti Múzeumban vehették át a város kiváló pedagógusai.

- Szép és ünnepi volt a díjátadás, amit úgy kellett megélni, ahogyan megérdemli a pillanat. Az ember magába néz és visszatekint. Béke volt a lelkemben - mondta meghatódva Szücsné dr. Harkó Enikő.

A díjátadást  idén már a pedagógus naphoz kapcsolódóan szervezik meg. Az Apáczai-díj  középiskolai tanárok, főiskolai, egyetemi oktatók részére tudományos tevékenységgel kiegészített kiemelkedő oktatási-nevelési munkáért adható. A Németh László-díjat pedig azok a pedagógusok  vehetik át, akik sokat tesznek a diákok harmonikus fejlődéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!