Hírek

2014.12.16. 20:30

Kodállyal ünnepelt a Móricz iskola

Dunaújváros - Hangversennyel ünnepelt kedden délután a móriczosok nagy és összetartó családja.

Szabó Szabolcs

Kodály Zoltán háromszoros Kossuth-díjas magyar zeneszerző, zenetudós, zeneoktató, népzenekutató 1882 december 16-án született Kecskeméten.

A Móricz Zsigmond Általános Iskolában 1954 szeptemberében, hatvan évvel ezelőtt indult meg a tanítás, és az országos hírű intézményben 1957 szeptembere óta működik az ének-zene tagozat.

E három jeles évfordulóra is emlékeztek a Móricz Zsigmond Általános tornatermében rendezett ünnepi koncerten az iskola jelenlegi és egykori diákjai, pedagógusai és természetesen a termet megtöltő szülők és zenészek, akik közül maguk is sokan a Móricz iskolában nevelkedtek.

- Felemelő érzés móriczosnak lenni, ebben a remek közösségben dolgozni, tanítani - e szavakkal (is) köszöntötte az ünnepi koncert vendégeit Jakabné Józsa Klára az intézmény igazgatója, akit arra kért minden résztvevőt, ha úgy hozza a kedve, bátran csatlakozzon az ünnepi hangverseny fellépőihez.

A fennállásának hatvanadik évét ünneplő iskolát Tóth Géza, a Dunaújvárosi Tankerület igazgatója is köszöntötte, aki elmondta, hogy az iskola a város egyik büszkesége és az itt folyó kiváló szakmai munkát is bizonyítja, hogy számos híres zeneművész itt kezdte meg tanulmányait. Tóth Géza külön kiemelte lapunk állandó szerzőjének, a Móricz iskolát több mint három évtizeden át igazgatóként irányító Jankó Árpád munkásságát, aki rengeteget dolgozott az intézményért. Az oktatási szakember egy régi szlogennel zárta mondandóját: Éljen és virágozzék a Móricz!

Az hangversenyen az iskola kórusai mellett az egykori diákokból verbuvált zenekar is fellépett, különleges zenei élménnyel ajándékozva meg a közönséget. A ifjú móriczos diákok produkcióit hallgatva pedig nem kérdés, hogy a következő években, évtizedekben is számos ünnepi pillanatban lesz része a móriczosok nagy családjának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!