Hírek

2015.11.22. 10:11

Kolbászfesztivál: a főterén rendezik meg az idei gasztropartit

Dunaújváros - A Pentelei Kolbászfesztivál jeles eseménye városunknak minden advent előtt. Ezúttal a város főtere ad otthont a közkedvelt rendezvénynek.

Körmendi Erzsébet

A Pentele Sport-Kultúr és Hagyományőrző Egyesület hatodik alkalommal rendezi meg a hagyományos Pentelei Kolbászfesztiválját. A nagyszabású disznótoros a belső parkcenterben indult el hódító útjára, majd az utóbb időben már a Rudnyászky-kúria, az egykori malom udvara adott helyet a nagyszabású kolbászkészítő és töltő magyaros gasztronómiai programnak. A Szabó Tamás főszervezőtől, egyesületi elnöktől tudjuk: idén Penteléről felköltöznek a város központjába, a polgármesteri hivatal előtti főtérre, és várják az érdeklődőket.

A fesztivál kolbásztöltésére nevezni korlátozott számban lehet, amíg el nem fogy az összesen a rendelkezésre bocsátott hely.

A nevezési feltételek megegyeznek az elmúlt évivel.

Házi titkos recepteket vonultattak fel a tavalyi kolbászrangadón is

A nevezés beérkezési sorrendben történik, maximum 20 csapat jelentkezését fogadják el a szervezők november 26-ig. (Hatan már jelezték részvételi szándékukat múlt csütörtökig.) Nevezni Szabó Tamásnál lehet a következő telefonszámon 70-617-4532, vagy a [email protected] internetes levelezési címen csütörtökig.

A Pentelei Kolbászfesztivál ezen a héten szombaton, vagyis november 28-án lesz a Városháza téren. A kezdés időpontja 13 óra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!