Hírek

2014.07.21. 19:45

Hosszú évek után végre rendezett helyre kerülhet a vásártér

Dunaújváros - Éveken át rendezetlen volt a helyi vásárok sorsa. A város önkormányzata a DVG Zrt. bevonásával már egy hosszabb távra szóló megoldáson dolgozik.

Szabó Szabolcs

Nagy Zsolt, a DVG Zrt. ágazatvezetője mutatja a vasmű egykori kertészetében bontásra érett raktár maradványait. A tervek szerint november végén már e terület adhat helyet a kéthetente jelentkező vásárnak

- Naponta 20-30 munkatársunk dolgozik a területen. A célunk, hogy a minden második hétvégén jelentkező térségi vásárok mellett egy több rendezvényre is alkalmas helyszínt alakítsunk ki - fogalmazott lapunknak az ISD Dunaferr nagyparkorlójával szemközti egykori vasgyári kertészet helyén kialakítandó területen Nagy Zsolt, a DVG Zrt. Vállalkozási, Műszaki és Ingatlankezelő Ágazatának vezetője.

- A közel háromezer négyzetméteres területet az idén vette át az önkormányzat. A DVG Zrt. két és fél héttel ezelőtt kezdte meg a munkálatokat. Az elhanyagolt területen az első fázisban tereprendezési is erdészeti munkákat végeztünk. Sajnos, a vasmű egykori kertészete mára nagyon rossz állapotba került, így a terület megtisztítása és rendbe tétele jelentette az első számú feladatott. A terület rehabilitációját két ütemben terveztük el. Jelenleg az első ütem zajlik. Ennek keretében a gallyazási és a kertészeti munkálatok mellett le kellett bontanunk a területen található raktárépületet és az egykori faiskola épületrészeit is. A korábban is működő szolgáltatási egységek részeit sikerült megmenteni. A tervek szerint itt alakítjuk majd ki a kiszolgáló egységeket. Jelenleg a szigetelés és az állagmegóvás feladait kell megoldaniuk a szakembereknek - tette hozzá Nagy Zsolt.

Lapunk több kérdéssel is fordult a DVG Zrt. munkatársához: Mikor kívánják jelenlegi helyéről áttelepíteni a vásárt, valamint milyen további munkálatokat terveznek a területen? Az átvétel után az önkormányzat szándéka az volt, hogy egy olyan területet kapjon a város, amely a vásár mellett egyéb más közösségi és kulturális rendezvények helyszínéül is szolgálhat a jövőben. Az első fázisban elvégezzük a szükséges bontási és tereprendezései munkálatokat, az érintett terület pedig egy új kerítést is kap. A tervek szerint az első ütemmel szeptember elejéig végzünk, a továbbiakról pedig a város közgyűlése hivatott dönteni. A DGV Zrt. tervei szerint november végén, december elején már itt lehetne megtartani a kéthetente hétvégén esedékes vásárokat. A parkolás adott lenne az ISD Dunaferr nagyparkolójában, a gyalogos forgalmat pedig egy villanyrendőr irányítaná - felelte kérdéseinkre az illetékes szakember.

Ottjártunkkor többen is dolgoztak a területen, ám a munkák jelentős része még hátra van. Ha a DVG Zrt. szakembereinek terve célba ér egy újabb rendezett külterülettek gazdagodhat a város, és költözhet a vásár is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!