Hírek

2016.03.21. 16:08

Három civil szervezet takarítja a szemetes kistemetőt

Dunaújváros - Rendkívüli civil összefogás jött létre, hogy megtisztítsa, rendbe tegye az elhanyagolt, elszemetesedett kistemető területét. A sok kézi munkát igénylő tevékenységet hétfő reggel kezdték meg.

Balla Tibor

A Pentele Baráti Kör hívta fel a figyelmet arra, hogy a kistemető területe rendkívül elhanyagolt állapotban van. A Dunaújvárosi Kegyelet Bt. ugyan elvégzi rendszeresen az időszakos karbantartási tevékenységet, ám ez a munka kevésnek bizonyul, civil összefogásra van szükség. Hamar megszületett.

A jelzésre Palkovics Katalin azonnal szervezni kezdett

Palkovics Katalin, a Dunaújvárosi Kegyelet Bt. ügyvezető-tulajdonosa volt az első, aki a kezdeményezés élére állt. Az akció keretein belül nem csak a szemetet szedik össze - ami a Tesco felőli oldalon, az átjárás miatt a legtöbb -, hanem a cserjéket, bokrokat, sövényeket is frissítik, metszik. Az összefogásra - melyben részt vesznek a Kegyelet Bt. mellett a Pentele Baráti Kör, a DHHF Nonprofit Kft., és az Újtelep Csoport önkéntesei - azért volt szükség, mert a területre nem lehet gépjárművel behajtani, így minden munkát kézzel kell elvégezni ott. A tegnap reggel kezdődött, és ma délután négyig tartó akció célja, hogy minden sír megközelíthető legyen. Hingyi László közbenjárására ma várhatóan egy ágdaráló is segítségükre lesz. A húsznál is több önkéntes mindenfélét talált a területen, kabáttól agancsig. Megállapodtak, legalább félévente megismétlik a takarítást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!