Hírek

2017.03.06. 18:50

Komplex igazgatási központot építettek - Dunaújvárosi vállalkozás végezte a kivitelezést

A településen avatták fel a Szigetszentmiklósi Igazgatási Központot, benne pedig a 270-ik kormányablakot. Mostantól egy épületben működik a járásbíróság, a járási ügyészség, a járási hivatal és a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság is.

Orbán Viktor miniszterelnök az átadó ünnepségen beszámolt róla, hogy Szigetszentmiklóson kapott helyet az ország utolsóként átadott kormányablaka. A több mint nyolcezer négyzetméteres igazgatási központban 270-en dolgoznak.

A településen összesen 4,4 milliárd forint kormányzati és önkormányzati forrásból egy romos épületet alakítottak át erre a célra. A kivitelezést a dunaújvárosi Grabarics Kft. végezte el: A+ energetikai besorolású, tehát fokozottan energiatakarékos épületet hoztak létre, valamint az épületen kívül parkolók, parkosítás, közlekedő utak, kerítés és kapuk kialakítása is a feladatukat képezte.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Szigetszentmiklósi Igazgatási Központ avatásán  MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: a kormány 2010-ben a területi közigazgatás egyszerűsítését tűzte ki célul. Hat évvel ezelőtt 29 kormányablakban 29 féle ügyet lehetett elintézni, ezzel szemben Szigetszentmiklóson most a 270-ik kormányablakot adták át, s 1500 ügy elintézésére van lehetőség. Közölte, tavaly az emberek 24 millió üggyel fordultak a kormányhivatalokhoz, a most megnyíló kormányablakban pedig várhatóan félezer ember fordul majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!