Hírek

2013.07.26. 17:00

Komplex védekezés a rágcsálók ellen

Dunaújváros - Plusz 14 millió forintot szavazott meg a város közgyűlése a rágcsálók elleni védekezési munkálatokra.

Szabó Szabolcs

A magára hagyott Zöld Rendelőnél ki-be sétálgatnak a patkányok. Legutóbb egy közeli üzletnél is feltűntek - fogalmazott a DH-nak írt levelében egy olvasónk, aki nincs egyedül megfigyelésével. Egyre többen jelentik, hogy ismét elszaporodtak a rágcsálók a városban.

A júliusi közgyűlésen úgy döntöttek a képviselők, hogy plusz forrásokat biztosítanak a rágcsálók elleni védekezéshez. A közgyűlés elé terjesztett határozatból kiderül, hogy a város idei költségvetésébe eredetileg bruttó hárommillió forint volt betervezve a rágcsálók elleni védekezési munkák finanszírozására. E keretösszegből az év első felében nyolcszázezer forintot használtak fel.

A lapunkhoz érkező panaszokhoz hasonlóan számos lakossági visszajelzés érkezett a városházára is. Ezek azt mutatták, hogy a jelenlegi védekezési munkák az egyre szaporodó rágcsáló kolóniákkal szemben kevésbé hatékonyak. A közgyűlés egy komplexebb rágcsálómentesítés mellett döntött, amelynek várható költsége bruttó 16 millió forintot tesz ki. Az ehhez szükséges plusz 14 millió forintra rábólintottak a képviselők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!