Hírek

2014.03.04. 19:25

Az MSZP helyi elnöke szerint tarthatatlan az idei költségvetés

A város idei költségvetése koncepciótlan, jövőkép nélküli, silány - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amit Pintér Attila, az MSZP helyi elnöke és Magyar András, az MSZP-Együtt PM-DK-MLP országgyűlési képviselőjelöltje tartott kedden.

Gallai Péter

Magyar András betegsége miatt Pintér Attila mondta el helyette is a legfontosabbakat: A közgyűlésben nem divat a vita, a polgármester úr nem szeret ennek teret engedni. Egy város elképzeléseit a költségvetés mutatja meg, ezen keresztül lehet megfogalmazni a főbb irányokat, de sajnos idén is jövőkép nélküli, silány költségvetésünk van.

Magyar András betegsége miatt Pintér Attila mondta el álláspontjukat, többek között az általuk felvázolt fejlődési irányról
(Fotó: Ónodi Zoltán)

Pintér hozzátette, a Fidesz büszkén hirdette, hogy a kormány a város 17,5 milliárdos adósságát amit 2006-2010 között a jelenlegi vezetés halmozott fel átvállalja, de ez nagyon sokba kerül. A bevétel 8 milliárdra csökkent, amit papíron 10,9 milliárdra turbóztak fel, de ebben kötött felhasználás van, mint a 600 milliós stadionfejlesztés.

- A költségvetés tarthatatlan, a vezetés semmit nem tett a stabilizálásért. Ez így nem mehet tovább, Dunaújváros többet érdemel. Nem azért indulunk a választáson, hogy utána évekig ünnepeljük magunkat, aki ilyen feladatot vállal, annak kötelezettségei vannak - tette hozzá Pintér, aki az 1995 és 2006 közötti fejlesztéseit sorolta fel, majd az ezt követően meghiúsult beruházásokat említette és azt is, nekik vannak terveik, elképzeléseik a fejlődést illetően. Hangsúlyozta: azt szeretnék, hogy Dunaújváros az együttműködés városa legyen, aminek része a kapcsolat a rivális pártokkal. Ahhoz, hogy ezek megvalósulhassanak, április 6-án le kell váltani a jelenlegi kormányt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!