Hírek

2017.07.20. 17:25

Különleges falunapra készül Nagykarácsony

Mi is történik egy igazi falunapon? Ekkor kerülhet sor a település érdekességeinek, büszkeségre okot adó létesítményeinek és a közös, a jó hírüket erősítő teljesítményének a seregszemléjére. Remélve, hogy az érdeklődők barátként távoznak, és legközelebb úgy is térnek vissza. Ez a terv Nagykarácsonyban is, ahol a jeles nap július 22-ére, szombatra esik.

Balogh Tamás

Az eseménysorozat az ezen a helyen szokatlanul komoly programmal, a település első, a mai kor technikáját felvonultató beruházásának, a naperőműnek az ünnepélyes átadásával kezdődik az Örökzöld óvoda melletti területen, délelőtt tíz órakor.

A jól működő, bevált hagyományokat is követve a további események helyszíne a községi futball sporttelep melletti ligetes terület lesz. A délelőtt a focié, a gyermekprogramoké és természetesen a főzőversenyé. Ebben a sorban jól megfér a rendőrség kutyás- és a tűzoltók technikai bemutatója is.

Tavaly Fekete Pákó is szórakoztatta a közönséget

A délelőtti programot a labdarúgók megújult öltözőjének az átadása zárja. Ezután kerül sor a polgármesteri köszöntőre a díjak és elismerések átadására.

A kulturális műsorok délután kettőkor kezdődnek. Ebben az ott vendégeskedő kórógyi és a helyi néptáncegyüttesek mellett az Előszállási Mazsorettek, a Tihanyi Vándorszínpad, valamint a Magyar Családokért Országos Egyesület műsorait láthatják az érdeklődők, majd egy frissítő habparti zárja ezt a remeknek ígérkező délutáni szórakozást.

Az esti programok hat órától követik egymást. Ebben a sorozatban a Groovehous, Dankó Szilvia, Jolly és Suzy követik egymást. Este kilenctől kezdődik az utcabál a térség jeles táncoltatójával, a helyi Szamaras trióval.

Hogy kiket várnak a falunapra? Természetesen a kis falu lakói mellett a szomszéd települések érdeklődő közönségét is. Mellettük az idén a Nagykarácsonyhoz baráti szálakkal kötődő Székelyudvarhelyről, a Kelet-Horvátországból, Kórógyról is érkeznek vendégek. A kárpátaljai Beregszászról már csütörtökön megérkezett a látogatók csoportja, őket a helyiek ma elkísérik a Balatonhoz egy kis fürdőzésre.

Színes, barátkozós találkozóra invitálják a nagykarácsonyiak az odasereglő vendégeiket szombaton reggeltől - vasárnap hajnalig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!