Hírek

2014.12.19. 15:01

Végéhez közelednek az adventi programok ezen a hétvégén

Finisébe érnek az adventi programok ezen a hétvégén. Vasárnap meggyújtják a koszorú negyedik gyertyáját.

Körmendi Erzsébet

Bőven talál programot magának, aki nem az utolsó hétvégére hagyta az ajándékvásárlást, hanem inkább kellemesen, karácsonyra hangolódva szeretné tölteni a szombatot, vagy a vasárnapot közöségi programokkal.

Dunaújvárosban folytatódik a Forgatag a főtéren. A kisgyermekekkel érkezőknek szívből ajánljuk a Búgócsiga Családi Napközi játszóházát, amely a városháza C-épületének földszintjén, a közgyűlési terem előtt várja a kézműveskedést kedvelőket. A faházak kínálata változatlan a téren, a színpadon pedig szombaton 17 órától a My Way Dance Team táncosai kezdenek, majd fél hatkor ifj. Pálfalvi Janó verses műsora után a Jószolgálati Otthon karácsonyi műsorát láthatják. Az esti koncertkínálat 18.30 órától: Névtelen utca együttes, Kapuzárási Pánik zenekar, végül Nagy Feró. Vasárnap 17 órától a Zoltán Erika Tánciskola növendékei indítják a forgatagot, majd fél óra elteltével ünnepélyes pillanatok következnek: az egyházak képviselőivel meggyújtják az adventi koszorú negyedik gyertyáját is. Zelena Zsombor szólóestje 18 órakor kezdődik, és a Hajnali utazók, valamint Bruno Maccarri koncert zárja a sort.

Igazi karácsony előtti finomság, forró sült gesztenye nélkül el sem képzelhető az advent

A műjégpálya csúszós üggyé vált - nincs információnk arról, miért halogatja a cég a pálya főtérre telepítését, amikor az engedélyt és az önkormányzati támogatás ígéretet már november elején megkapta a közgyűléstől.

A baracsi önkormányzat Falukarácsonyra invitálja a településen élőket. A rendezvény vasárnap 16 órakor kezdődik a Faluházban. A programot adventi vásár, helyi alkotók munkáiból nyíló kiállítás teszi színessé. Meghirdették a süteménysütő versenyt is, amelyre a finomságokat vasárnap 16 óráig lehet leadni a helyszínen.

Az adventi gyertyagyújtás programsorozata Nagyvenyimen is folytatódik vasárnap. A korábbi hétvégéktől eltérő a program, ugyanis nem az iskolában, hanem a Barátságkőnél kezdenek az ünnepséggel 17 órakor, majd fél órával utána pedig 17.30-tól a hagyományos Karácsonyi Koncert kezdődik a Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermében.

Az Advent a téren rendezvénysorozat negyedik állomása lesz december 21-én, vasárnap Mezőfalván is. Az óvónők betlehemes műsorával kezdődik a népszerű esemény délután három órakor a templomban. A különleges előadás után szintén különlegességgel kedveskednek az önkormányzat vezetői a falubelieknek: műsorral készülnek, hogy megörvendeztessék a közös karácsonyi készülődésen résztvevőket. Mezőfaval adventi koszorújának negyedik gyertyáját Márok Csaba polgármester gyújtja meg. A műsoros rendezvény mellett minden vasárnap vásár is van, ahol beszerezhetik ajándékaikat: koszorúk, gyertyák, méz, könyvek, ásványok, kosarak, gyöngyök, csipkék kaphatók.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!