Hírek

2016.02.22. 15:38

Közgyűlést tartottak a rácalmási településszépítők

Rácalmás - Éves közgyűlését tartotta a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület múlt héten pénteken. Eredményekről és feladatokról, rendezvényekről volt szó.

Körmendi Erzsébet

Bodnár Sándor (j) tájékoztatta a tagokat. Mellette Steiner Lajos és Schrick István polgármester

Levezető elnökként Steiner Lajos köszöntötte a Kós Károly-díjas egyesület tagjait, valamint a kisváros Podmaniczky-díjas polgármesterét, Schrick Istvánt.

Bodnár Sándor elnök a múlt évi összefoglalójában elmondta: a tagok mintegy négyezer óra önkéntes és önzetlen munkaórát dolgoztak Rácalás szépítéséért, komfortosabbá tételéért. Kiemelte az önkormányzattal közös faültetési programot, a virágágyások rendszeres gondozását, valamint az állomáson létrehozott vasúttörténeti park kialakítását, amivel tovább tudták gyarapítani a helyi látványosságok sorát - ilyen szép vasútállomás sehol nincs a környéken. A városvédők tavaly átvették a Rácalmás Oktatásáért Alapítványt, ezen keresztül hatékonyan támogatják az iskolában tanuló gyerekeket, a diákprogramokat. Az egyesület országos hírű rendezvényeiről, az Almavirág Fesztiválról és a Tökfesztiválról szólva: az időjárás tavaly nem fogadta kegyeibe ezeket a népszerű kezdeményezéseket, az önkéntesek, segítőt viszont így is mindent megtettek azért, hogy az esőben is kitartó vendégek jól érezzék magukat. Az elnök megköszönte minden rácalmási tevékeny közreműködését, együttműködését, valamint hangsúlyozta: nagyon konstruktív az együttműködésük az önkormányzattal.

Gazdálkodási és felügyelőbizottsági tájékoztató után Bodnár Sándor az idei feladatokról szólt: Alma- és Tökfesztivál, a vasúttörténeti park befejezése, a faültetések folytatás és az iskola támogatása. Szeretnék felújítani a szigeti tanösvényt, részt venni a TeSzedd! akcióban, és elültetni a Virágos Magyarországért versenyben elnyert ötszáz cserjét, virágládákat kihelyezni a temető melletti felújított járdához. Schrick István először is köszönetét fejezte ki, mert kivételes az összetartás, az élet, a sokszínűség, ami a városvédőket jellemzi, önzetlen tevékenységük nagyon sokat jelent a városnak. Végül a település idénre tervezett beruházásairól, a tagok javaslatairól volt szó.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!