Hírek

2013.10.10. 11:55

Könyvtári napok minden korosztálynak

Dunaújváros – Hétfőn kezdődött és igazi könyves vasárnappal zárul az Országos Könyvtári Napok helyi szeletének kínálata. Irány a József Attila Könyvtár!

Szabó Szabolcs

Szinte minden korosztályt megszólító programcsokorral csatlakozott az Országos Könyvtári Napok idei kínálatához a József Attila Könyvtár, amely az író-olvasó találkozók mellett, olvasóköri eszmecserékkel, várostörténeti fotókiállítással és egy könyvtári családi nappal is várja régi és leendő olvasóit. Szerdán a gyermekkönyvtárban a világhálón szövődő emberi kapcsolatokról beszélgettek a fiatalok, és csatlakoztak a „Ne csak lógj a neten” címmel meghirdetett országos akcióhoz. A felnőttkönyvtárban a Széchenyi gimnázium diákjai olvasmányélményeik alapján fejthették ki véleményüket e témában. Délután öt órától a szerelmi viszonyok/ kapcsolatok rengetegébe próbált iránymutatót találni Almási Miklós esztéta is. Legújabb kötete, a „Lehetetlen dolog- e a szerelem?” apropóján a szerzővel az Utószó Irodalmi Antológia állandó műítésze Gyöngyössy Csaba beszélgetett. Lássuk mi vár még ránk a városi könytárban: Ma a térítésmentes beiratkozás mellett ingyenesen újíthatják könyvtári tagságukat azok, akinek idén január és október 31. között járt le tagságuk. Délután fél háromtól a József Attila Olvasókör Beszéljük meg című adása várja az olvasókat. Pénteken reggel kilenc órakor Víg Balázs íróval találkozhatnak az ifjú könyvbarátok, akiket 15 órától a Cimbora Klub foglalkozása is várja, 17 órakor a felnőttkönyvtár vendége pedig Bácskai Ildikó pszichológus, szabadszóműves lesz – a főtéma ismét az emberi kapcsolatok. Szombaton újfent díjmentes a beiratkozás, és a tagsági lét meghosszabbítása. A vasárnap könyves családi programmal zárul a hét. „A háromszögtől a szeretetvirágig” címmel egész délelőtt társasjátékok, rejtvények és kézműves foglalkozások várják az olvasóközönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!