Hírek

2013.11.14. 20:00

Korda György 55 éve a színpadon

Dunaújváros - A hazai könnyűzene egyik emblematikus alakja adott koncertet tegnap este a városi sportcsarnokban.

Szabó Szabolcs

Hogy mit énekelt Korda György tizenkilenc évesen? Segítünk: minden idők egyik legnépszerűbb szerelmes dalát, Paul Anka You are my destiny című megaslágerét.

Egy életműkoncert elején természetesen bérelt helye van egy ilyen nótának, és azon sem lepődünk meg, hogy Korda házas- és művésztársa, Balázs Klári egy ilyen végzetes dalnál kapcsolódik be a slágerfolyamba. Korda György ötvenöt éve van színpadon és megállapíthatjuk, hogy ott van szinte minden magyar háztartásban is.

A nagyszülők, szülők még a régi jó öreg bakeliten találkozhattak az éppen menetrendszerűen érkező Korda lemezzel, a tizen- és huszonévesek pedig sajátos pókerközvetítéseiről ismerhetik fel a mestert.

Korda a régivágású szórakoztató ipar máig ható képviselője. Hűséges közönsége pedig épp ezt szereti és tiszteli benne.

Az énekest egy kérdés gyötörte a turné, hogy a repertoárból mely slágereket hagyja ki és melyeknek biztosítson bérelt helyet. Ami a dalválasztást illeti, nem tévedhetett, hiszen a csütörtök esti koncerten a Dunaújváros Sportcsarnokban megjelent közönség gyakorlatilag végig énekelte a bulit.

Talán lehetne kötözködni, hogy nem minden szólt úgy, ahogy a mester fénykorában, de a színpadra lépők érezhetően mindent megtettek, hogy a Korda-összesre kíváncsiak jól szórakozzanak.

Apropó életmű. Korda egy átkötő szövegben erről is kifejtette álláspontját. Hiába van ötvenöt éve a pályán, hiába van már túl a zenit, azért még bőven vannak tervei, amelyeket meg szeretne valósítani, így az életmű kifejezést még nem érvényes. Ugyanis, pályája még nem teljes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!