Hírek

2013.01.07. 17:56

Keresik a megoldást a fizikoterápiás szakrendeléssel kapcsolatban

Dunaújváros - Szombaton olvashattak az új helyre költözött fizikoterápiás szakrendeléssel kapcsolatos betegpanaszokról. Az intézmény igazgatója Dr. Mészáros Lajos levélben reagált.

Szabó Szabolcs

Mészáros Lajos igazgató ígéretet tett, megpróbálják komfortosabbá tenni a fizikoterápiás ellátást


„Kórházunk új mozgásszervi rehabilitációs osztály létrehozására kapott lehetőséget a múlt évben végrehajtott egészségügyi reform aktív ágyszám-leépítésének kompenzálásáért. Tekintve, hogy az ágyszám-leépítés négy osztályt érintett, az új osztálynak viszont egy helyen kell létrejönnie, így belső átcsoportosításokat kellett végrehajtani. Korábban a Zöld Rendelő, majd később az élményfürdő területén működő fizikoterápia elhelyezése a kórház főépületében nem volt egyszerű, és csak kompromisszumos megoldások születtek. Azért is történt ez, mert fenntartói elvárás, hogy a működtetést minél költséghatékonyabban, lehetőleg központi telephelyen lehessen megvalósítani” – írja levelében a Szent Pantaleon Kórház igazgatója, aki a panaszolt kezelések finanszírozási oldalát is ismertette.

„A kórházak finanszírozása éppen csak a működés fenntartására elég, így nagy odafigyelést igényel, hogy eladósodás nélkül biztosítható legyen az ellátás. A működés során elsősorban az ellátás szakmai oldalát helyeztük előtérbe, tehát, hogy a megfelelő műszerezettség és szakszemélyzet rendelkezésre álljon. Az ellátások kényelmi-komfort elemei ezekhez képest néha kissé háttérbe szorulnak. – fogalmazott dr. Mészáros Lajos, aki két megoldási lehetőséget is említ: „Egy év múlva egy új központi technológiai tömb kezdi meg működését, amely több olyan funkciót átvesz, amely a jelenlegi főépületben működik, így lehetőség lesz egyes szakmák komfortosabb elhelyezésére, nemcsak az új épületben, hanem a régiben is. A konkrét panasszal kapcsolatban felülvizsgálom annak lehetőségét, hogy mi módon tehetnék komfortosabbá, emberibbé a jelen lehetőségek között a fizikoterápiás ellátást. Ennek eredményéről is tájékoztatni fogjuk a lakosságot.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!