Hírek

2008.05.21. 02:29

Kórház: előre menekülni

<strong>Dunaújváros</strong> - A kórház tegnap délután tartott Szent Pantaleon Ünnepségén öten vehettek át kitüntetést. Az összejövetel alkalom volt arra is, hogy az intézmény menedzsmentje értékelje a jelenlegi helyzetet.

Körmendi Erzsébet

Az üdvözlő szavak után az elmúlt időszak történéseit és a jelenlegi nehézségeket értékelte Máté-Kasza László. Mint elmondta: az intézményeket a volumenkorlát, a súlyponti besorolás, a likviditási gondok, a lakosságot a váróslista, a vizitdíj és napidíjfizetés, az OEP-et a pénztártörvény változása, az ÁNTSZ-t pedig a regionális átszervezés érintette leginkább. A főigazgató beszélt az intézmény anyagi nehézségeiről, ugyanakkor a számos fejlesztést is felsorolta. Dr. Mészáros Lajos stratégiai igazgató szerint az előre menekülés a megoldás, a cél a gazdaságos működés, a jó szakmai munka, a dolgozóknak biztos munkahelyet, a betegeknek pedig megfelelő ellátást szeretnének biztosítani. Mészáros beszélt egy pályázati lehetőségről is, melynek segítéségével központi műtőblokkot alakíthatna ki a kórház - ez már régóta dédelgetett fejlesztési elképzelés a kórházban.

Az ünnepségen Szent Pantaleon Emlékéremmel jutalmazták az intézmény öt munkatársát. Dr. Sipos Edit 1979 óta dolgozik a kórház csecsemő- és gyermekosztályán, 1997-től főorvosaként e részlegnek. Emelett az Asthma Klubnak is alapótója a doktornő, aki már korábban átvehette a Dunaújváros Egészségügyéért díjat is.

Dr. Máté Ágnes, a Sürgősségi Betegellátó Osztály osztályvezető főorvosa, de mentőorvosként is sokan ismerhetik őt. Dolgozott az intenzív osztályon, ott újraélesztési tanfolyamokat is szervezett, de számos városi rendezvényen is rendszeresen képviselte, képviseli az elsősegélynyújtás ügyét, fontosságát a civilek körében is.

Németh Józsefné az urológiai osztály főnővére, 1978 óta dolgozik a helyi kórházban - azóta folyamatosan képezte magát, néhány éve a diplomás ápoló szakon végzett. 2006-ban már kitüntették, akkor a Szent Pantaleon Kórház Kiváló Dolgozója díjat vehette át.

Zayzon Nándorné a Központi Műtőszolgálatnál műtősnő, harminckét évvel ezelőtt három műszakos ápolóként kezdte pályafutását. Ő is volt már kiváló dolgozója az intézménynek, magas színvonalú munkája miatt most ismét díjazott lehetett.

A kórház humánerőforrás-gazdálkodási osztályvezetője Schrammerné Gál Zita, aki harminchat évvel ezelőtt lett a kórházi kollektíva tagja. Volt laborasszisztens, személyzeti előadó, majd elvégezte az egészségügyi főiskolát, személyügyi szervező végzettséget szerzett. Számos átalakulásnak volt részese, koordinálta a kórház kht-vá válását. Munkáját Szent Pantaleon Emlékéremmel ismerték el. A Dunaújváros Díszpolgára címmel jutalmazott Dr. Tirczka Tamást is köszöntötték

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!