Hírek

2013.05.15. 18:37

Kórházfejlesztés: a kivitelezőnek októberben kell átadnia az ötszintes épületet

Dunaújváros – Gőzerővel épül a kórház új szárnya, a kivitelezők tartják a szerződésben szabott határidőket, július végén bokréta ünnepet kívánnak tartani. Tesztüzem decembertől.

Szabó Szabolcs

Fölfelé törnek – Látkép a kórház „régi” épületrészéből. Júliusban már bokrétaünnepet tartanak

– Bár a hosszúra nyúlt téli időjárás némi fennakadást okozott az építkezésben, ma már a korábban megszabott ütemterv szerint haladunk. Jelenleg a harmadik szintjét építjük az ötemeletesnek tervezett épületnek. Terveink szerint az ötödik szint is elkészül június harmadik hetében és július utolsó hetében megtarthatjuk a bokrétaünnepet– foglalta össze a beruházás jelenlegi állását lapunknak Sinkovits Vilmos,a kivitelezésért felelős Hőszer Trade Kft. vezetője, aki munkatársunk kérdésére elmondta: jelenleg 50-60 ember dolgozik az építkezésen,ez a szám pedig a következő hetekben növekedni fog. A kivitelező céget arról is kérdeztük, hogy a korábbi ígéretek alapján, milyen szerepet kaptak, kapnak helyi alvállalkozók a munkában.

– Sok helyi alvállalkozót sikerült bevonnunk, a szerkezetépítést is egy helyi cég végzi és a belső gépészeti munkák során is helyi vállalkozások dolgoznak majd. A szükséges beszerzéseknél is– amennyire ez lehetséges – helyi beszállítókat keresünk. Napi munkaerő igényünket is megpróbáljuk helyben megtalálni. Egy munkaerőközvetítő cégen keresztül alkalmazunk helyi villanyszerelőket is. A kivitelezőnek októberben kell átadnia az épületet. Utána jöhet az orvostechnikai eszközök beszerelése, majd a beköltözés. Dr. Pók Tibor, projektmenedzser szerint decemberben már a próbaüzemnek kell futni az új épületben, ahol egy centralizált műtőblokk, sterilizáló, diagnosztika és intenzív osztály kap majd helyet.

– Azt szeretnénk, ha január 1-től már teljes üzemben működne az új szárny. Az új épületrész bekapcsolása természetesen átszervezéssekkel jár majd együtt. A régi épületben felszabaduló helyiségeket a fekvőbeteg ellátás céljainak megfelelően alakítjuk majd át. A közeljövőben több hosszú távú szerződésünk is lejár,ezeket az ellátásokat szeretnénk visszahozni a kórházba. Természetesen az átalakításokhoz is forrást kell találnunk, de azon dolgozunk, hogy a kellő időben minden szükséges forrása rendelkezésünkre álljon– fogalmazott Pók Tibor,a közel négymilliárd forintos beruházás vezetője.

Címkék#Kórház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!