Hírek

2012.11.27. 18:38

Kormány-Hankook paktum

Dunaújváros - Dokumentáltan is partnerek lett a kormány és a Hankook-gyár. Sok minden szóba került köztük.

Pekarek János

Hetedikként a Hankook Tire Magyarország Kft.-vel írt alá stratégiai megállapodást a magyar kormány. Kedden délelőtt a parlamentben Orbán Viktor kormányfő és Lee Sang Il, a Hankook dunaújváros-rácalmási gyárának ügyvezetője írta alá a megállapodást. Eddig a Coca Cola, a Richter, az Alcoa, a Daimler és a Suzuki írt alá ilyet.

Orbán Viktor (jobb) és Lee Sang Il kézfogása a Parlamentben a stratégiai megállapodás alkalmával. Fotó: MTI, Beliczay László

Az aláíráson szó esett egy budapesti, állami és magántőkéből működő, itt dolgozó külföldiek gyerekeit a nyugati egyetemekkel versenyképes módon oktató felsőfokú üzleti iskola, business school megalapításáról is.

Államiés magántôke bevonásával egy budapesti angol nyelvű üzleti felsőoktatási intézmény, egy business school megalapítására tett vállalást Orbán Viktor. A miniszterelnök a gumiabroncsokat gyártó Hankook Tire Kft.-vel kötött stratégiai partnerségi megállapodás keddi aláírási ünnepségén beszélt erről.

Orbán Viktor szerint egy ilyen oktatási intézmény létrehozása közvetlenül hozzájárulhat Magyarország tőkevonzó képességéhez. Erről győzte meg őt a Hankook Tire Kft. ügyvezető igazgatójával az egyezmény parlamenti aláírása előtt folytatott tárgyalás is, ahol arról faggatta Lee Sang Ilt, hogy a termeléssel összefüggő kérdéseken túl mi kellene ahhoz, hogy még vonzóbb legyen Magyarország a külföldi befektetőknek.

- Minél több cég tekinti Magyarországot hídfőállásnak, annál inkább lehetőségünk van arra, hogy ha sikeresek, akkor a termelésbővítésüket is Magyarországon hajtsák végre, ami azt jelenti, hogy egyre több magyar embernek adnak munkalehetőséget - mondta a miniszterelnök.

Jelezte, a megállapodás a kutatás-fejlesztés mellett szól a képzésről is, a kabinet ugyanis szeretné, ha a Hankook megőrizné azt a jó szokását, hogy részt vesz a magyar oktatási rendszer működtetésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!