Hírek

2013.12.22. 17:10

Kormányablak és okmányiroda együtt

Dunaújváros - Az integrált kormányablakban okmányirodai ügyeket is intézhetnek jövőre. Az új feladatokkal képzésen ismerkedtek meg a dolgozók.

Körmendi Erzsébet

Dr. Kovács Péter elmondta: az integrált kormányablak kialakítása miatt voltak továbbképzésen a járási hivatal dolgozói

A dunaújvárosi köztisztviselők is részt vettek azon a továbbképzésen, amelyen az integrált kormányablak leendő dolgozói sajátították el a legfontosabb tudnivalókat. Ugyanis Dunaújvárosban is ilyen integrált az okmányirodai feladatokat is ellátó ügyfélszolgálat lesz jövőre, negyvenkét tisztviselővel huszonkét munkaállomáson tudtuk meg dr. Kovács Pétertől, a Dunaújvárosi Járási Hivatal vezetőjétől.

Az első ilyen integrált kormányablak a fővárosban, a Hegyvidék Központban nyílt októberben. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter az avatóünnepségen arról beszélt: az okmányirodák és a kormányablakok rendszerének összevonásával, megújításával olyan ügyintézési pontokat kívánnak létrehozni, amelyek révén nem az embereknek kell az ügyek után menniük, hanem az ügyek mennek az emberekhez.

A kormányablakban tehát már okmányirodai ügyeket is lehet majd intézni. Ilyen többek között: az igazolvánnyal, egyéni vállalkozás megkezdésével, megszüntetésével, magánútlevéllel, vezetői engedéllyel, törzskönyvvel, forgalmi engedéllyel, rendszámtáblával regisztrációs matricával kapcsolatos ügyek.

Az új kormányablakhoz betérők továbbítás céljából előterjeszthetnek különböző beadványokat, például: TAJ- kártya, EU Kártya kiállítása, öregségi nyugdíj megállapítása iránti kérelem, családi pótlék, anyasági támogatás igénylése, gyermekgondozási díj (GYED), gyermekgondozási segély (GYES), terhességi-gyermekágyi segély (TGYÁS), állampolgársági ügyekkel kapcsolatos kérelmek, és még sorolhatnánk. Mindezeken felül, ahogyan az ország minden integrált ügyfélszolgálata, a dunaújvárosi kormányablak munkatársai is tájékoztatást nyújtanak lényegében a legtöbb állami közigazgatási üggyel kapcsolatban, és szükség szerint segítenek az ügyintézés folyamatában.

Kovács Péter szerint az integrált kormányablak a régi anyakönyvi hivatal épületében lesz, várhatóan jövő év első negyedévében adják át.

A dunaújvárosi integrált kormányablak jövő és első negyedévében nyílik meg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!