Hírek

2014.04.04. 18:20

Gyurcsány: a miniszterelnök semmit nem ért...

Dunaújváros - A Bartók Kamaraszínházban rendezték meg pénteken este hatkor a kormányváltók kampányzáróját.

Pekarek János

A Demokratikus Koalíció (DK) nagygyűlésével fejeződött be a kormányváltók kampánysorozata Dunaújvárosban pénteken este.

A színház nézőtere zsúfolásig telt, még a lépcsőkön is ültek, az előcsarnokban felállított kivetítőt azonban kevesen kísérték figyelemmel.

Mezey Zsolt, a DK városi elnöke nyitotta meg a gyűlést, majd Magyar András, a kormányváltó összefogás helyi országgyűlési képviselőjelöltje mondott beszédet.

Magyar András azzal kezdte: most kell még belehúzni! Felemlítette a hatszázezer külföldön dolgozó magyart, a sok kényszerközmunkást, a négy évvel ezelőttinél több államadósságot, és azt, hogy a stadionépítésekről és Paks bővítéséről is csak egyetlenegy ember döntött. Mióta a Fidesz van hatalmon, azóta ez a város hanyatlik, tette hozzá.

A Bartók színpadán az egyik szónok Gyurcsány Ferenc volt (Fotó: Ónodi Zoltán)

Hajrá, Dunaújváros! Hajrá, kohász! - fejezte be beszédét Magyar András.

A képviselőjelölt után Molnár Csaba, a DK alelnöke mondott beszédet. Többek között megemlítette: nem lehetünk a látszatok országa. Itt nem csak lopni lehet, hanem a hatalmon lévők ahhoz is veszik a bátorságot, hogy folyamatosan hülyének nézzék Önöket! Ha kell, hozzanak létre kis sejteket, védjék meg magukat - mondta Molnár.

Gyurcsány Ferenc érkezését felállva tapsolta meg a szinte kizárólag idősekből álló közönség.

A volt miniszterelnök elmondta: gyötrelmes dolog olyan országban élni, aminek az egyik fele nem hiszi el a másiknak, hogy jót akar neki. A két Magyarország között ma lényegében nincs átjárás. Vagy Berlin, vagy Moszkva, említette, megerősítve, hogy e kettő között semmi nincs.

Nem lesz még egyszer Kádár-rendszer! - így Gyurcsány. Szerinte a magyarok egyik része visszavágyik Kádárhoz, a másik része Horthyhoz. Annyira leszünk sikeresek, amennyire meg tudunk változni. El kell döntenünk: a múlttal hadakozunk, vagy a jövővel? A miniszterelnök ebből a világból semmit nem ért! - jelentette ki a Bartókban Gyurcsány Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!