Hírek

2015.03.16. 15:50

Körmendi Erzsébet nívódíja és L. Mészáros Irma ajándéka

Dunaújváros – Az idei nívódíjasunk személyéről a szerkesztőségünk tagjai – mint az előző években – ezúttal is titkos szavazással döntöttek.

Gallai Péter

A nyertes, Körmendi Erzsébet újságíró lett, aki az elismerő oklevél és a Pannon Lapok Társaságának emlékplakettje mellé ezúttal wellness üdülést is kapott a szerkesztőségi ünnepségen, amelyet szombaton rendeztünk meg a tassi Pákász Étteremben. Itt, a közös döntés értelmében Várkonyi Zsolt lapigazgató-főszerkesztő egy külsős kollégának is ajándékot adott át.

Várkonyi Zsolt lapigazgató-főszerkesztő a közös vacsora előtt adta át Körmendi Erzsébetnek az idei, sajtónapi nívódíjat. Fotó: Zsedrovits Enikő

A díjátadás előtt a Dunaújvárosi Hírlap kollektívája ellátogatott a szalkszentmártoni Petőfi múzeumba, ahol koszorút helyeztünk el az épület falán található emléktáblánál. Majd megnézhettük a házat, ahol Petőfi Sándor és családja lakott. Az ő személyes tárgyaikon keresztül szó szerint kézzel fogható közelségbe került hozzánk a történelem, lánglelkű költőnk élete és munkássága.

Ezt követte a közös estebéd Tasson a Pákász Étteremben, ahol Várkonyi Zsolt mondott rövid köszöntőt, amelyben hangsúlyozta: a magyar sajtó ünnepén azok ismerték el kollégájuk munkáját, akik minden nap együtt dolgoznak vele, náluk jobban senki nem ismerheti. Sem szakmailag, sem emberileg.

A Dunaújvárosi Hírlap csapata a Petőfi Sándor Emlékmúzeumnál: Józsa István (b), Lukácsi Pálné Mészáros Irma, Balla Tibor, Bajusz György, Kovács Anita, Jákliné Rankasz Brigitta, Tőke Katalin, Szente Tünde, Gallai Péter, Körmendi Erzsébet, Jankó Árpád, Szabó Szabolcs, Pekarek János, Horváth László, Várkonyi Zsolt. A társaságból nem, csak a képről hiányzik: Munkácsi Imre, Agárdy Csaba, Gróf András, Kőhalmi Kálmán, Bogó Anikó, Ady Géza, Anda Fábián és a fotót készítő Zsedrovits Enikő. Fotó: Zsedrovits Enikő

– Mindenki munkája fontos, amit ezúttal is köszönök, de mindig van olyan, aki a jók közül is a legjobb, aki a legtöbbet tette az elmúlt évben – tette hozzá, majd átadta a jutalmat Körmendi Erzsébetnek, aki lassan három évtizede a lap oszlopos tagja.

A nívódíjas meghatottan vette át a kitüntetést, ami a sok munkával, gyakran lemondással járó és nehézségekkel teli mindennapok közepette erőt adhat a folytatásra. Arra, hogy az ember legalább olyan szakmai alázattal végezze hivatását, mint előtte.

Azonban ezzel még nem értek véget az ünnepi pillanatok, ugyanis a DH belsős kollégái „házon belül" még egy elismerést megszavaztak azon külsős tudósítók köréből, akik a környező települések, vagy Dunaújváros híreit szállítják rendszeresen, s munkájuk nélkül nem lehetne ilyen színes és sokoldalú, jelentős mértékben saját tartalommal megtöltött a DH.

Az ajándéktárgyat és a virágot Lukácsi Pálné, a lapban L. Mészáros Irma néven publikáló szerző vehette át, aki elsősorban Dunaföldvárról ír, de kiváló, magas szintű cikkeivel más oldalakon is rendre találkozhatnak olvasóink.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!