Hírek

2015.11.16. 18:17

Környezetünkért - Klímafutás Dunaújvárosban

Dunaújváros - A klímafutás részvevői örvendetes méretű támogató tömeg közepette érkeztek a városházához.

Pekarek János

A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet kezdeményezésére, Mécs László hegymászó és Nárai Balázs, a Kossuth Rádió riportere, valamint Gui Angéla, az intézet kommunikációs központjának vezetője részvételével "7 nap/700 kilométer" jelszóval klímavédelmi futást szerveztek Magyarországon.

A Dózsa iskolások a templomnál, bemelegítéskor Szárszó Lajossal

A futás múlt pénteken kezdődött, amikor is Budapestről Tata érintésével Győrbe futottak a kezdeményezők. Szombaton és vasárnap a Balatont futották körbe, hétfőn, azaz tegnap Budapestről Dunaújváros érintésével Madocsáig futottak, kedden Madocsáról Pécsre, szerdán Budapestről Egerbe, majd csütörtökön Egerből Miskolcra futnak: ott ér véget az akció, remélhetőleg nagy hatást keltve!

Világoskék felsőben balról Nárai Balázs, Gui Angéla és Mécs László kísérőikkel útban a főtérre Fotó: Ady Géza

A dunaújvárosi római katolikus főtemplomnál rendőri és polgárőri díszkíséret, kisiskolások, valamint a város összes sportegyesületének képviselői várták a futókat. Így például a a főiskola, a jégkorongozók, az amerikai futballisták, a kézilabda akadémia tagjai, a futballisták, a sárkányhajósok, a birkózók futottak a templomtól a polgármesteri hivatalig.

A Városháza téren Sztankovics László, a városi közgyűlés sport és kulturális bizottságának elnöke is várta őket. A képviselő ott, a tömeg előtt adta át a futóknak azt a több mint ezerötszáz gyerekrajzot, amelyet a város kisdiákjai rajzoltak, azzal a címmel, hogy: "Milyen lesz a világ 20 év múlva, ha nem áll meg a környezetszennyezés?"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!