Hírek

2017.06.15. 18:15

Korszerűsítették a jelzőlámpákat - Elavultak a berendezések elektronikai eszközei

DUNAÚJVÁROS Az önkormányzat és a Swarco Traffic Hungaria Kft. 2017. április 26-án írta alá Dunaújváros, Aranyvölgyi út - Baracsi út - Magyar út csomópontban lévő forgalomirányító berendezések ledesítési munkáinak elvégzésére vonatkozó vállalkozási szerződést.

Körmendi Erzsébet

A szerződés alapján június 13-án és 14-én elvégezte a vállalkozó az érintett csomópont korszerűsítését, a munkálatok ideje alatt a jelzőlámpák nem működtek, még a sárga villogós üzemmód sem.

A korszerűsítés szükséges volt, mivel a berendezésekben használt elektronikus eszközök elavultak, gyártásuk megszűnt. Így az esetleges komolyabb meghibásodás esetén a csomópont javítása alkatrész hiánya miatt nem lett volna lehetséges. A vezérlőberendezés cseréje indokolt a zavartalan működéshez.

LED-betétes fényforrásra cserélték a régieket Fotó: Zsedrovits Enikő

A most alkalmazott LED-betétes fényforrás korszerű, nagy fényerejű és hosszú élettartamú. Ez biztosítja a közlekedők számára a lámpajelzések kiváló láthatóságát (ellenfény esetében is), a hosszú élettartam (6-8 év) miatt a fenntartónak nem szükséges kampányszerűen (félévenként) kicserélnie kötelezően az összes izzót. A most alkalmazott korszerű technológia előnye az is, hogy kevesebb a hibalehetőség, ami miatt drasztikusan csökken a sárga villogóra kapcsolások száma. Egyben jelentős áramdíj-megtakarítást eredményezhet. A kivitelezés értéke bruttó 9 millió 740 ezer forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!