Hírek

2017.03.16. 17:50

Fontos a haza szeretete - Kossuth Lajos szobránál koszorúztak

Perkáta - Az általános iskolások szép műsorral készültek március 15-e alkalmából a településen. A hagyományos koszorúzás sem maradt el a délután során.

Horváth Dóra

Perkátán március 14-én emlékeztek meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről. A hagyományhoz híven az idei évben is a Perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola negyedik osztályos tanulói készültek szép, alkalomhoz illő műsorral, amelyet a délelőtt folyamán először iskolatársaiknak és az intézmény dolgozóinak adtak elő.

Szilasy László önkormányzati képviselő mondott beszédet Fotó: Horváth Dóra

A 16 órai nagyközségi megemlékezésen, a színpadon először Szilasy László önkormányzati képviselő mondott beszédet, idézte fel az 1848. március 15-ei eseményeket, s felhívta minden jelenlévő figyelmét arra, hogy milyen fontos a haza szeretete és tisztelete. Őt a negyedik osztályosok lendületes és megható műsora követte, a diákokat Denke Antalné, Horváthné Fischer Katalin és Kovács Tina tanítónők készítették fel. A színvonalas történelmi előadást vastaps zárta, majd a közönség együtt indult el Kossuth Lajos szobrához, a hagyományos koszorúzáshoz, amelynek során Perkáta intézményei és civil egyesületei rótták le tiszteletüket a forradalom egyik legkiemelkedőbb alakja előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!