Hírek

2016.04.27. 06:32

Megvannak a győztesek! (frissítve)

Rácalmás/Dunaújváros - Közel egy hónappal a március 31-i indulást követően véget ért a „KÖSZ, Hankook!” önkéntes program első szakasza.

Dunaújvárosi Hírlap

Az öt meghirdetett projekt közül a szabadtéri edzőpark és a tűzoltóállomás felújítása kapta a legtöbb voksot. A Hankook új társadalmi felelősségvállalási programjának célja, hogy önkéntesek segítségével megszépítsék és ezzel élhetőbbé, jobbá tegyék Dunaújvárost.

Fotó: Ady Géza

Összesen öt tervezett projektre szavazhattak a dunaújvárosiak a Hankook március 31-én kiírt új, dunaújvárosiaknak szóló önkéntes programjának keretein belül. A www.koszhankook.hu weboldalon folyó szavazás április 22-én lezárult. A több mint 5 ezer leadott voks után kialakult a végleges rangsor: első helyen, meggyőző fölénnyel zárt az Edzés a szabadban fantázianevű projekt, amely az Aranyvölgyi úton, az OMW töltőállomás mögött lévő terület szabadtéri edzőparkká alakítását célozta meg. Második helyen végzett a tűzoltóállomás felújítása, illetve megszépítése, ami azt jelzi, hogy a város lakói nagyra értékelik azok munkáját, akik nap mint nap a helyi közösségért dolgoznak.

Orosz Csaba, a dunaújvárosi tűzoltóság parancsnoka a pályázat kapcsán elmondta: „Nagyon örültünk a lehetőségnek, és annak, hogy gondoltak ránk. Úgy látom, hogy igenis volt értelme a lelkesítő, buzdító kampányunknak, ez az eredményen is meglátszik. Remek csapatépítő, csapaterősítő lesz ez az önkéntes projekt, hiszen a tűzoltók és a városlakók közösen fognak alkotni valamit, a tapasztalat pedig azt mutatja, hogy amit mi, saját kezünkkel csinálunk, arra sokkal jobban figyelünk a későbbiekben is. Még egyszer szeretnénk megköszönni az összes szavazatot és alig várjuk, hogy elkezdjük a munkát!” - emelte ki Orosz Csaba.

„Nagy sikerként könyveljük el, hogy ilyen sokan szavaztak, a felhívás a város 10%-át megmozgatta, ez a programok iránti széleskörű érdeklődés jele. Külön öröm, hogy már a pályázati időszak alatt összesen 90 önkéntes jelentkezett a programok megvalósítására, így a felújítási munkálatok remélhetőleg gyorsan haladnak majd. A szavazás lezárult, de még mindig lehet önkéntesnek jelentkezni - tette hozzá Boda Bence, a program koordinátora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!