Hírek

2015.11.25. 14:16

A hős életmentő diákokat fogadta a polgármester

Dunaújváros – A Bánki négy életmentő diákját fogadta és köszöntötte szerdán Cserna Gábor polgármester.

Szabó Szabolcs

Böde Dániel, megmentett fiatalember, aki már remekül érzi magát. Háttérben a drámai testnevelésórán jelenlévő két osztály osztályfőnöke Bata Márta és Bognárné Pongrácz Mária

– Remekül érzem magam – felelte Cserna Gábor kérdésére Böde Dániel, aki diáktársainak köszönheti életét. Mint olvasóink is emlékezhetnek rá, szeptember végén az Erdei tornapályán tartott testnevelésórán lett rosszul Böde Dániel, a Bánki középiskola diákja.

Mivel a fiatalember nem adott életjeleket, így négy diáktársa megszervezte és rögvest hozzálátott az újraélesztéshez. Négy fiú – Paulusz Ádám, Steigervald Dávid, Almási Pál és Simon Levente nyolc percen át, mentők kiérkezéséig küzdött Dani életéért. A srácok gyors és szakszerű beavatkozása életmentőnek bizonyult, a mentőknek sikerült stabilizálni a fiatalember állapotát.

Az életmentő nagy négyesnek Cserna Gábor polgármester köszönte meg a hősies helytállást szerdán a Városházán.

Közös öröm – Képünkön Paulusz Ádám, Simon Levente, Cserna Gábor polgármester, Böde Dániel, Almási Pál és Steigervald Dávid

– Ma négy fiatalembert köszöntök: Almási Pált, Paulusz Ádámot, Simon Leventét, Steigervald Dávidot. Önök négyen, ez év szeptember 30-án az erdei tornapályán megmentették osztálytársuk életét. Önök igazi hősök és példaképek valamennyiünk előtt. Ezen a testnevelés órán 8 percen át folyamatosan végezték az újraélesztést, küzdöttek társuk életéért egészen a mentők kiérkezéséig. Köszönet illeti a „Bánki” 11/d és 12/c osztályának többi tanulóját is, akik a mentőhelikopter leszállásához lezárták a Dózsa György utat, valamint köszönet a segítségnyújtást összefogó Sólyomvári Ágnes tanárnőnek is – e szavakkal üdvözölte az életmentő négyest és kísérő pedagógusokat a Városházán Cserna Gábor polgármester, aki az önkormányzat nevében egy elismerő oklevéllel és egy-egy órával köszönte meg a fiatalok hősies helytállását. A vidám hangulatú találkozó végén a fiatalok jelezték, ha lehet még maradnának egy kicsit. Lelkesedésük nem volt véletlen – mint kiderült az ünnepség után még egy matekóra is várt a srácokra a Bánkiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!